RedEye: Your iPhone/iPod Touch turns into a Remote Control


By
Posted on Wednesday December 2nd, 2009 / 23:46

Η εταιρεία Thinkflood κυκλοφόρησε σήμερα το RedEye, έναν μοναδικό αντάπτορα ο οποίος μετατρέπει το iPhone ή iPod Touch σε τηλεκοντρόλ για τηλεοράσεις, Home-Theater, στερεοφωνικά, DVD players και γενικότερα οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί infrared για τηλεχειρισμό!

RedEye turns iPhone into remote control

Πρόκειται για μια συσκευή που σε συνδυασμό με μιά (δωρεάν) εφαρμογή από το iTunes Store γεφυρώνει ουσιαστικά το χάσμα μεταξύ wi-fi και infrared, επιτρέποντας στο iPhone/iTouch σας να χειρίζεται όλες τις συσκευές σας από οπουδήποτε και αν βρίσκεστε στο σπίτι χωρίς να απαιτείται όπτικη επαφή!

Η συσκευή συνδέεται μέσω wi-fi με το iPhone/iTouch σας και αναλαμβάνει αυτή να λειτουργήσει ως infrared τηλεκοντρόλ – τοποθετημένη βέβαια κατάλληλα για να δίνει το σήμα στην/στις συσκευή/ές που θέλετε να τηλεχειριστείτε – μέσω του software επικοινωνίας από το iPhone/iTouch το οποίο παρέχει προεγκατεστημένους κωδικούς infrared.

RedEye - iPhone into remote control

To interface της εφαρμογής όχι μόνο μας επιτρέπει απλούς χειρισμούς συσκευών, αλλά επιτρέπει και τον προγραμματισμό για να κάνει αυτόματα πολλές ενέργειες όπως π.χ. να ανοίξει την τηλεόραση, να αλλάξει το input channel και να ανοίξει το πορτάκι του DVD player για να βάλουμε δίσκο…

Αρκετά σημαντικό feature είναι επίσης ο χειρισμός του software με gestures κάνοντας ακόμα πιο απλή την χρήση χωρίς να χρειάζεται να κοιτάμε κάθε φορά το iPhone/iTouch για να βρούμε κάποιο πλήκτρο.

Μία συσκευή RedEye μπορεί να δεχτεί χειρισμό από πολλές συσκευές iPhone/iTouch και αντιστρόφως εφόσον αγοράσουμε περισσότερες συσκευές RedEye μπορούμε να τις χειριζόμαστε με ένα iPhone/iTouch.

Επιπλέον το RedEye λειτουργεί και ως dock-φορτιστής για το iPhone/iTouch μας!

Δείτε το σχετικό video:

Η κατασκευάστρια εταιρεία υπόσχεται πως η όλη εγκατάσταση του RedEye χρειάζεται 15-20 λεπτά, το οποίο επιβεβαιώνει και το πρώτο hands-on review από το Electronista το οποίο επισημαίνει πως για απλές λειτουργίες όπως χειρισμό τηλεόρασης είναι όντως πολύ απλό στην χρήση, καθώς συνδεόμαστε με το δίκτυο της συσκευής (με ad-hoc σύνδεση) και στη συνέχεια δημιουργούμε ένα “room” το οποίο πλέον θα μπορούμε να χειριζόμαστε. Η όλη διαδικασία βέβαια εξαρτάται και από τις τεχνικές γνώσεις του καθενός.

Επίσης το ίδιο review επισημαίνει πως κάποιες εντολές όπως π.χ. αλλαγή input channel δεν τους δούλεψαν, ενώ γιά όποιον έχει σκοπό να τηλεχειριστεί μια κονσόλα παιχνιδιών θα πρέπει να έχει υπόψη του πως τόσο το Playstation 3 όσο και το Xbox 360 δεν διαθέτουν υποστήριξη για τηλεχειρισμό infrared.

Οι χρήστες Mac (που έχουν infrared) αντίθετα θα μπορούν να χειρίζονται και τον Mac τους όσον αφορά βασικές λειτουργίες όπως το Front Row ή παρουσιάσεις Keynote. Επίσης αναφέρονται και 2 bugs που αφορούν την εφαρμογή, το ένα είναι πως η ad-hoc σύνδεση με την συσκευή έβγαζε μερικές φορές το iPhone από το δίκτυο – κάτι που γνωρίζει η εταιρεία – που διορθώνεται εύκολα συνδέοντας το RedEye με ένα ήδη υπάρχον wi-fi δίκτυο, και μερικά crash της ίδιας της εφαρμογής που δεν μπορούν όμως να τα γενικεύσουν καθώς μπορεί να οφειλόταν στις συσκευές iPhone 3GS που χρησιμοποιήθηκαν στο review.

Από αντίστοιχο review του Macworld παρατηρήθηκε μια αμυδρή καθυστέρηση στον τηλεχειρισμό – που θεωρείται φυσιολογική καθώς μετατρέπουμε σήμα wi-fi σε infrared αλλά και ότι το όλο σύστημα γίνεται λίγο πολύπλοκο πέραν της απλής χρήσης, όταν προσπαθήσουμε για παράδειγμα να ρυθμίσουμε περισσότερες custom λειτουργίες, όπου θα πρέπει να περιηγηθούμε σε 2-3 οθόνες για να τις πετύχουμε – εν αντιθέσει με το πολύ πιο απλό στην χρήση και ρυθμίσεις χειριστήριο της Logitech το Harmony.

Θετικό στοιχείο από αυτό το review είναι η ρύθμιση για ήχο ή vibration όταν κατοχυρώνουμε μια εντολή στις ρυθμίσεις για να μας ενημερώσει πως έγινε αποδεκτή. Επίσης η δυνατότητα ανβαθμίσεων και βελτιώσεων στην εφαρμογή του RedEye θεωρείται πολύ σημαντικό στοιχείο.

Το RedEye είναι από σήμερα διαθέσιμο στην τιμή των $188, διατίθεται online από το site της κατασκευάστριας εταιρείας: Thinkflood

Στο site επίσης υπάρχει και το link για το δωρεάν συνδοευτικό software το παραθέτω όμως και εδώ: iTunes Store link

Διαπίστωσα πως στιςι χώρες που αναφέρονται πως στέλνουν το RedEye δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, κάτι που ενεχομένως να αλλάξει, όπως επίσης και η διαθεσιμότητα της εφαρμογής από το ελληνικό App store.

Συζήτηση στο forum: RedEye turns iPhone into remote control!

[Άρθρο του adenadoume – via Electronista, Macworld]

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.