Συγκριτικό test της Retina οθόνης


By
Posted on Saturday July 3rd, 2010 / 10:45

To PCMag διηξήγαγε ένα συγκριτικό test των οθονών μεταξύ των iPhone 4, Droid X, Droid Incredible και HTC Evo.

Συνολικά, το iPhone 4 διαθέτει την πιο «ολοκληρωμένη» οθόνη. Προσφέρει την πλήρη 24-bit χρωματική εμπειρία, την πιο φωτεινή οθόνη και ωραία αντίθεση (για τον τύπο LCD που έχει).

To Droid X είναι δεύτερο στην φωτεινότητα και στην αντίθεση και προσφέρει τρομερή ακρίβεια στα χρώματα. Το Droid Incredible είναι ο βασιλιάς στην αντίθεση αλλά η 16-bit οθόνη του δεν προσφέρει καλή απόδοση χρωμάτων. Το EVO από την άλλη δεν υπερτερεί σε τίποτα αν και δεν διαθέτει άσχημη οθόνη, απλώς ο ανταγωνισμός είναι καλύτερος.

Aς δούμε μερικά διαγράμματα:

Φωτεινότητα:

Το iPhone 4 είναι πρώτο στο συγκεκριμένο τεστ με φωτεινότητα 536 cd/m². Δεύτερο ήρθε το Droid X, τρίτο το HTC EVO και τελευταίο το Droid Incredible με μόλις 236 cd/m²

Aντίθεση:

To Droid Incredible διαθέτει με διαφορά την καλύτερη αντίθεση μετρημένη στα 39,373. Το iPhone 4 έρχεται δεύτερο με 1097 και ακολουθούν τα Droid X και EVO με 1071 και 649 αντίστοιχα.

Βάθος χρώματος:

To iPhone 4 διαθέτει το καλύτερο βάθος χρώματος στην 24-bit οθόνη (16,777,216 χρώματα). Το Droid Χ διαθέτει και αυτό 24-bit οθόνη αλλά όχι στην εφαρμογή της για φωτογραφίες. Οι υπόλοιπες συσκευές είναι στα 16-bit (65,536)

Πιστότητα χρώματος:

To Droid Χ και το ΕVO έχουν την καλύτερη οθόνη όσον αφορά την πιστότητα του χρώματος με undersaturation 6 με 10% αντίστοιχα. Το iPhone 4 είναι στο 36% και το Incredible στο 37%.

Συζήτηση στο forum: iPhone 4 Retina display comparison test

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
One Response to “Συγκριτικό test της Retina οθόνης”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas. iPhoneHellas said: Συγκριτικό test της Retina οθόνης: To PCMag διηξήγαγε ένα συγκριτικό test των οθονών μεταξύ… http://goo.gl/fb/Cbtms […]