Ποσοστό των developers σε iOS και Android


By
Posted on Saturday July 3rd, 2010 / 15:27

Πολλοί προγραμματιστές επιλέγουν να αναπτύξουν εφαρμογές τόσο στην πλατφόρμα της Apple, iOS, όσο και στης Google, Android. Πόσοι, όμως, είναι αυτοί που επιλέγουν να το κάνουν;

Την απάντηση δίνει το AppStoreHQ με μια λεπτομερή αναφορά τους στο θέμα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματά τους εκατοντάδες developers επιλέγουν να ασχοληθούν και με τις δύο πλατφόρμες.

Συγκεκριμένα, 1412 developers στη βάση δεδομένων του AppStore HQ έχουν εφαρμογές και στα δύο app store. Σε ποσοστά, ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε 15% των Android developers και στο 3% των iOS developers.

Mεταξύ αυτών των developers βρίσκονται μεγάλα ονόματα, όπως η Gameloft, Facebook, PayPal, Yelp, Amazon αλλά και πολλοί άλλοι ακόμα. Σε αυτό το spreadsheet μπορείτε να δείτε τις 100 πιο συζητημένες εταιρείες-developers που ασχολούνται και με τις δύο πλατφόρμες.

Πόσες, όμως, εφαρμογές/παιχνίδια πρέπει να δημιουργήσει ο κάθε developer για κάθε πλατφόρμα; Για παράδειγμα, το WordPress ασχολείται μόνο με μία εφαρμογή σε όλες τις πλατφόρμες σε αντίθεση με την Gameloft που πρέπει να αναπτύξει πολλούς τίτλους παιχνιδιών και στις δύο πλατφόρμες.

  • Capcom Mobile – 4 εφαρμογές για το Android, 27 εφαρμογές για το iOS
  • Gameloft – 12 εφαρμογές για το Android, 136 εφαρμογές για το iOS
  • Amazon.com – 2 εφαρμογές για το Android, 2 εφαρμογές για το iOS

Φαίνεται, πως οι συντριπτική πλειοψηφία των developers έχουν μια πιο ισχυρή παρουσία στο iOS έναντι στο Android. Αυτό είναι λογικό μιας και το App Store αποτελεί μια εντελώς διαφορετική κατηγορία για τους developers προσφέροντάς τους περισσότερες ευκαιρίες για κέρδος.

Να αναφέρω μόνο πως το App Store μέχρι στιγμής έχει προσφέρει σε τζίρο στους developers $1δις ενώ το Android συγκριτικά μόλις το 2% από αυτό σύμφωνα με έρευνα της Larva Labs.

Συζήτηση στο forum: Ποσοστό των developers σε iOS και Android

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
One Response to “Ποσοστό των developers σε iOS και Android”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas. iPhoneHellas said: Ποσοστό των developers σε iOS και Android: Πολλοί προγραμματιστές επιλέγουν να αναπτύξουν… http://goo.gl/fb/6eJRP […]