WinPwn 2.0.0.4 Tutorial


By
Posted on Monday August 11th, 2008 / 00:01

WinPwn 2.0.0.4 Tutorial:

Τι θα χρειαστείτε: To Winpwn 2.0.0.4, την τελευταία έκδοση του iTunes, τα Boot images των 3.9bl & 4.6bl και φυσικά τα Restore files των iPhone Firmware:

iPhone1,1_2.0.1_5B108_Restore.ipsw (1st gen iPhone) ή

iPhone1,2_2.0.1_5B108_Restore.ipsw (iPhone 3G)

1) Εγκαταστείστε το WinPwn, και τοποθετείστε το iPhone restore image και τα αρχεία των bootloader στο desktop. Προσοχή: Εάν έχετε εγκατεστημένη κάποια παλαιότερη έκδοση του WinPwn θα πρέπει να την απεγκαταστήσετε, πριν να προχωρήσετε στην εγκατάσταση της νέας!

2) Συνδέστε το iPhone με το PC και ξεκινήστε το WinPwn. Θα δείτε την παρακάτω εικόνα:

3) Αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε ένα firmware image. Πατήστε το “Browse .ipsw” και επιλέξτε το αντίστοιχο firmware image από το desktop. Το WinPwn θα ‘καταλάβει’ εάν έχετε iPod Touch, iPhone 3g ή iPhone 1st gen ανάλογα με το firmware image το οποίο θα επιλέξετε, οπότε βεβαιωθείτε ότι επιλέξατε το σωστό firmware!

4) Πατήστε το “IPSW Builder” και θα σας παρουσιαστούν μία σειρά από εικόνες. Ξεκινόντας με το Applications tab., επιλέξτε το “Install Cydia”. Στη συνέχεια, επιλέξτε το “YouTube activation fix“. Όσον αφορά τον Installer, μπορείτε να τον επιλέξετε εφόσον το θέλετε, αλλά σε καμία περίπτωση ΜΗΝ εγκαταστήσετε ΜΟΝΟ τον Installer. Το Cydia πρέπει να εγκατασταθεί καθώς ο Installer βρίσκεται σε beta version και οι εφαρμογές τις οποίες υποστηρίζει είναι ελάχιστες!

5) Επιλέξτετο “Custom images” tab και εφόσον το επιθυμείτε αλλάξτε τις boot images:

6) Στο “Custom payload” tab μπορείτε να διαλέξτε τα payloads που επιθυμείτε (.tar format). Παραβλέπουμε το tab αυτό και συνεχίζουμε.

7) Επιλέξτε το “Advanced” tab. Εφόσον έχετε συμβόλαιο με κάποιον ‘νόμιμο’ πάροχο όπως η AT&T δεν χρειάζεται να προχωρήσετε σε unlock του iPhone, οπότε δεν θα επιλέξετε τίποτα σε αυτή την καρτέλα.

Οι υπόλοιποι, επιλέξτε τα: “Activate Phone“, “Enable Baseband Update“, “Neuter bootloader” “Unlock Baseband” και “Autodelete Bootneuter.app“. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “Bootloader 3.9 file” και “Bootloader 4.6 file” και επιλέξτε τα αντίστοιχα αρχεία των 3.9bl & 4.6bl τα οποία είχατε αποθηκεύσει στον φάκελο στο desktop:

8) Partition resizer“: Προτείνεται η επιλογή μεγέθους 550MB (και ΟΧΙ η default τιμή των 500MB καθώς δημιουργείται πρόβλημα με το Custom IPSW (βλ. error “Τhe ipsw failed to create”).

Μεγαλύτερη τιμή θα έχει ως αποτέλεσμα άσκοπη σπατάλη χώρου, μιας το Cydia είναι αρκετά ‘έξυπνο’ ώστε να μετακινεί τα apps στο μεγαλύτερο partition!

9) Δημιουργήστε το Custom IPSW, πατώντας το “Build .ipsw”. Σώστε το αρχείο στο desktop. Μόλις τελειώσει η δημιουργία του Custom Firmware θα δείτε το παρακάτω μήνυμα:

10) Εφόσον το iPhone είναι ήδη Pwned (κατά το boot εμφανίζεται το εικονίδιο του ανανά) προχωρήστε στο βήμα Νο12.

Εάν δεν έχετε κάνει Pwn το iPhone σας, πατήστε το “iPwner” και θα σας ζητηθεί να επιλέξετε την Custom Firmware την οποία μόλις σώσατε στο desktop.

Θα λάβετε ένα μήνυμα, και ότι το iTunes σας είναι Pwned!

11) Βάλτε το iPhone σε DFU mode ( Συνδέστε το iPhone με το PC, κλείστε το iPhone. Κρατήστε το Power και το Home button πατημένα για 10sec. Ελευθερώστε το Power αλλά συνεχίστε να κρατάτε το Home button εώς ότου το PC κάνει το χαρακτηριστικό ήχο (blip) και η συσκευή αναγνωριστεί.)

12) Ανοίξτε το iTunes 7.7 και επιλέξτε Restore κρατώντας πατημένο το shift στο πληκτρολόγιο σας.Επιλέξτε το Custom firmware το οπίοι δημιουργήσατε και περιμένετε ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία (10 – 15min).

Συγχαρητήρια! Έχετε μία λειτουργική firmware v2.0.1 στο iPhone σας :-)

FAQ:

- Εάν το iTunes βγάζει errors με αριθμό μικρότερο του 20 ΔΕΝ είστε σε DFU mode! Προσπαθήστε ξανά!

- Εάν έχετε errors 160x errors (1600, 1601, 1602, 1604) είναι πιθανό να έχετε χρησιμοποιήσει λάθος firmware image για την συσκευή σας!

- Επίσης εάν χρησιμοποιείτε το παλαιότερο version του WinPwn θα έχετε 160x errors.

- Εάν το τελευταίο tab σας δίνει την δυνατότητα επιλογής ΜΟΝΟ του activate, (βήμα Νο7) προφανώς έχετε επιλέξει την iPhone 3G firmware image. Το iPhone 3g ΔΕΝ μπορεί να ξεκλειδωθεί προς το παρόν! Εάν έχετε iPhone 1st gen, προφανώς έχετε επιλέξει το λάθος firmware.

- Εάν το mail.app κρασάρει μετά από το sync του backup,χρησιμοποιήστε το BossPrefs και “fix user dir permissions” (βλ. Fix mail.app crashes on iPhone v2.0.1).

[Via sleepers.net]

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: ,
8 Responses to “WinPwn 2.0.0.4 Tutorial”

 1. pantnick says:

  Εγώ Partition απ ότι θυμάμαι είχα βάλει 1000mb.anyway…
  Ωραίος guide.Μπράβο.

 2. ipodtouchpro says:

  Παιδια εγω θελω να κανω Pwn το iPod Touch μου. Θα με βοηθησετε? Καθως κανω restore κολλαει στο “preparing ipod for restore” και μετα βγαζει ενα error 1604 και καμια φορα 1601.
  plz help…

 3. FAQ:

  -Εάν έχετε errors 160x errors (1600, 1601, 1602, 1604) είναι πιθανό να έχετε χρησιμοποιήσει λάθος firmware image για την συσκευή σας!

  -Επίσης εάν χρησιμοποιείτε το παλαιότερο version του WinPwn θα έχετε 160x errors! Κατεβάστε την νέα version του WinPwn (2.0.0.4)

 4. blackpr says:

  Thank you! Πολύ καλή δουλειά.

 5. ipodtouchpro says:

  ola ok.thnx!!!

 6. large says:

  Γεια σας θα ηθελα οπωσδηποτε την βοηθεια σας!

  Αγορασα ενα iPhone 3G απο Αμερικη και με το που μου ηρθε το ανοιγω και μετα την εικονα με το μηλο μου βγαζει ενα μηνυμα το οποιο λεει το εξης: “No sim card installed insert an unlocked and valid sim to activate iphone” και φυσικα δεν μπαινει στο μενου.

  Δοκιμασα να το κανω Restore me to WinPwn αλλα δεν μπορεσα. Οταν ανοιγω με το WinPwn την εκδοση για να την κανω customise μου βγαζει το εξης μηνυμα: “be sure to connect iPhone 3G” και δεν μπορω να κανω ενα ipsw.

  Δοκιμασα επισης να κατεβασω μια ετοιμη εκδοση αλλα οταν την βαζω στο iTunes πριν τελειωσει μου βγαζει ειτε 1606 error η 6.

  Παιδια βοηθεια plz δεν ξερω τι αλλο να κανω!

  Μηπως υπαρχει καποιος τροπος για να δω τι εκδοση εχω?? Ευχαριστω!

 7. FAQ

  – Εάν το iTunes βγάζει errors με αριθμό μικρότερο του 20 ΔΕΝ είστε σε DFU mode! Προσπαθήστε ξανά!

  – Εάν έχετε errors 160x errors (1600, 1601, 1602, 1604) είναι πιθανό να έχετε χρησιμοποιήσει λάθος firmware image για την συσκευή σας!

  – Επίσης εάν χρησιμοποιείτε το παλαιότερο version του WinPwn θα έχετε 160x errors.

 8. psyxiatros says:

  /iPhone 3G 8 GB
  / winpwn 2.0.0.4
  / ipsw 3G (Recognized as:iPhone1,2_2.0.1_5B108_Restore.ipsw Type: IPSW_iPhone3G – Be sure to connect an iPhone 3G!)
  / iTunes 8 σε winXP SP3

  To iTunes βλέπει iPhone 3G σε recovery mode (DFU), αλλά… “error 1600″

  Ξέρει κανείς γιατί ?