Διαπραγματεύσεις 18 μηνών με το Facebook για το Ping


By
Posted on Tuesday September 21st, 2010 / 23:22

Δημοσίευσμα του AlleyInsider κάνει λόγο για διαπραγματεύσεις άνω των 18 μηνών μεταξύ Apple και Facebook για τη μορφή και λειτουργία του Ping.

To Ping αποτελεί ένα νέο μουσικό κοινωνικό δίκτυο που ξεκίνησε η Apple και παρουσίασε στα πλαίσια του iTunes 10 πριν λίγες μέρες. Έκπληξη, όμως, αποτέλεσε το γεγονός έλλειψης οποιασδήποτε διασύνδεσης με το Facebook. Φαίνεται, βέβαια, ότι πριν γίνει η επίσημη έναρξη της νέας υπηρεσίας η Apple βρισκόταν σε συζητήσεις με το Facebook για πάνω από 18 μήνες.

Οι λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές αλλά εικάζεται ότι η Apple ήθελε το Ping να αποτελεί μέρος του Facebook ως ένα εργαλείο εύρεσης και αγοράς μουσικής. Με αυτόν τον τρόπο η Apple θα είχε πρόσβαση σε μια τεράστια βάση χρηστών αυξάνοντας στην τελική τα κέρδη της από πωλήσεις σε iTunes Store αλλά και iPod και χωρίς να χρειαστεί η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού δικτύου από την αρχή.

Ο Steve Jobs είχε δηλώσει ότι οι όροι της συμφωνίας από πλευράς Facebook ήταν ιδιαίτερα καταπιεστικοί με συνέπεια η Apple να αρνηθεί την τελική συμφωνία. Μάλιστα, αρχικά, σε ορισμένους λογαριασμούς εμφανιζόταν η δυνατότητα διασύνδεσης μέσω του FacebookConnect αλλά εξαιτίας της αυξημένης κίνησης μπλοκαρίστηκε η είσοδος με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί αμέσως οποιαδήποτε αναφορά στο ζήτημα.

Συζήτηση στο forum: Διαπραγματεύσεις 18 μηνών με το Facebook για το Ping

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
One Response to “Διαπραγματεύσεις 18 μηνών με το Facebook για το Ping”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Souris Harris, Souris Harris and iPhoneHellas, iPhone Hellas. iPhone Hellas said: Διαπραγματεύσεις 18 μηνών με το Facebook για το Ping: Δημοσίευσμα του AlleyInsider κάνει λόγο για διαπραγματεύσεις… http://bit.ly/cFRJSU […]