Χάος στην Κίνα με την αστυνομία να κλείνει το Apple store του Πεκίνου!


By
Posted on Friday October 1st, 2010 / 12:28

Η άρση της απαγόρευσης αγοράς άνω των 2 iPhone ανά άτομο από την Apple είχε ως αποτέλεσμα το (προσωρινό) κλείσιμο του Apple store του Πεκίνου!

Όπως αναφέρει το 9to5mac, αρκετοί πελάτες αγόραζαν 20-30 iPhone 4 με σκοπό να τα πουλήσουν στην μαύρη αγορά:

Customers were seen leaving the store with 20-30 iPhones all boxed-up, which they were then seen attempting to sell to passers-by.

Inside it was pandemonium, with customers waving their cash about, some jostling — even some fighting between grey market buyers and ‘real’ Apple customers.

Την λύση έδωσε η αστυνομία η οποία έκλεισε προσωρινά το κατάστημα ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να εφαρμοστεί η τάξη.

Το γεγονός αυτό οδήγησε σε αλλαγή της διαδικασίας ώστε να καταπολεμηθούν τα κρούσματα των μαυραγοριτών και πλέον ο κάθε πελάτης μπορεί να αγοράσει μόνο 1 iPhone. Ταυτόχρονα, απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας κατά την αγορά και η ενεργοποίηση της συσκευής γίνεται στο κατάστημα.

Είναι γεγονός ότι το παραεμπόριο ηλεκτρονικών συσκευών αποφέρει τεράστια κέρδη στους μαυραγορίτες οι οποίοι εκμεταλλεύονται την επιθυμία πολλών χρηστών για αγορά των μαγικών συσκευών της Apple καθώς αυτές δεν διατίθενται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Παρόμοια σκηνικά έχουν εξελιχθεί πρόσφατα και στο Λονδίνο, με δεκάδες πελάτες να αγοράζουν iPhone 4 και iPad ώστε να τα διαθέσουν μέσω του eBay (κυρίως) σε απομακρυσμένες αγορές.

Εμείς, ως αγορά στην οποία τα mobile προιόντα της Apple έρχονται αρκετά αργότερα ή πάρα πολύ αργότερα εώς καθόλου (βλ. iPad) συμβάλουμε στην κατάσταση αυτή (βλ. παλαιότερο άρθρο σχετικά με την κατανομή πωλήσεων και εξαγωγών του iPad διαμέσου του eBay στις διεθνείς αγορές):

Η Ελλάδα κατέχει την 1η θέση όσον αφορά το πόσο περισσότερο πληρώνει ένας χρήστης του eBay για να αγοράσει το iPad WiFi 16GB (+$269 από την τιμή πώλησης).

Συζήτηση στο forum: Χάος στην Κίνα με το iPhone 4

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
One Response to “Χάος στην Κίνα με την αστυνομία να κλείνει το Apple store του Πεκίνου!”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas and Tommy Papadimitriou, HellBilly. HellBilly said: RT @iPhoneHellas: Χάος στην Κίνα με την αστυνομία να κλείνει το Apple store του Πεκίνου!: Η άρση της… http://goo.gl/fb/mwzzO […]