Οργανώστε τις φωτογραφίες σας στο iPhone 4, ανάλογα με ποιά κάμερα τραβήχτηκαν [Οδηγός]


By
Posted on Saturday October 2nd, 2010 / 09:37

Ο thanasis, moderator του iPhoneHellas forum, μας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να οργανώσουμε τις φωτογραφίες μας στο iPhone 4, ανάλογα με ποιά κάμερα τραβήχτηκαν:

Εάν έχετε Mac και iPhone 4, τότε αυτό το κολπάκι σας ενδιαφέρει. Μέχρι στιγμής το iOS δεν προσφέρει κάποιο τρόπο διαχωρισμού των φωτογραφιών που έχουν τραβηχτεί με την μπροστινή κάμερα, από εκείνες που έχουν τραβηχτεί με την πίσω. Χρησιμοποιώντας το iPhoto είναι εύκολο να κάνετε αυτό το διαχωρισμό.

Θα χρειαστούμε υπολογιστή Mac με εγκατεστημένο το iPhoto‘09 και iPhone 4 με εγκατεστημένο το iOS 4.1.

Πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν ότι το παρακάτω κολπάκι θα έχει επίδραση μόνο σε όσες φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί μετά την εγκατάστση του iOS 4.1. Για τις παλαιότερες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε.

Η βάση για τον διαχωρισμό βρίσκεται στις πληροφορίες που ενσωματώνει αυτόματα το λειτουργικό σε κάθε φωτογραφία που βγάζουμε. Και στην προκειμένη περίπτωση θα εκμεταλλευτούμε το άνοιγμα του διαφράγματος.

Για να δημιουργήσουμε ένα Smart Album ανοίγουμε το iPhoto. Κατόπιν επιλέγουμε File, New Smart Album (Option+ Command + N). Στο μενού επιλογών (filter menou) χρησιμοποιούμε τις ακόλουθες ρυθμίσεις προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα Smart Album με φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει με την μπροστινή κάμερα:

Η συνέχεια του οδηγού εδώ: iPhone 4 camera organization via iPhoto Smart Albums

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
One Response to “Οργανώστε τις φωτογραφίες σας στο iPhone 4, ανάλογα με ποιά κάμερα τραβήχτηκαν [Οδηγός]”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, Loukas Sakkatos and iPhone Hellas, Marios Patsis. Marios Patsis said: RT @iPhoneHellas: Οργανώστε τις φωτογραφίες σας στο iPhone 4, ανάλογα με ποιά κάμερα τραβήχτηκαν [Οδηγός]: Ο… http://goo.gl/fb/lo3bf […]