Η Apple εγκρίνει εφαρμογή BitTorrent για το iPhone [Update: Η εφαρμογή εξαφανίστηκε]


By
Posted on Monday October 4th, 2010 / 14:05

Ο moderator thanasis του iPhoneHellas forum μας ενημερώνει σχετικά με την εμφάνιση του IS Drive, στο App store. Η εφαρμογή απευθύνεται σε συσκευές iPhone, iPad και iPod touch και είναι ένα client app για πρόσβαση σε BitTorrent αρχεία:

Αρχικός σκοπός της εφαρμογής ήταν η διαχείρηση downloads από το ImageShack, αλλά μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να επικοινωνεί και με άλλες ιστοσελίδες που παρέχουν περιεχόμενο BitTorrent.

Μέχρι πρότινος (πριν την αλλαγή πολιτικής εγκρίσεως) η Apple δεν έκανε δεκτές τέτοιου είδους εφαρμογές με την αιτιολογία ότι υπήρχε πιθανότητα διακίνησης πειρατικού λογισμικού.

Το BitTorrent είναι πρωτόκολλο διαμοιρασμού αρχείων από σημείο σε σημείο (peer-to-peer). Συνήθως χρησιμοποιείται για νόμιμους σκοπούς, όπως στην περίπτωση του ImageShack, αλλά δεν λείπουν και οι περιπτώσεις παράνομης διακίνησης λογισμικού.

Η Apple, προφυλάσσοντας τα νώτα της (βλ. iTunes) δεν προωθούσε τέτοιου είδους εφαρμογές μέσω του AppStore.

Πάντως ακόμη και μετά την χαλάρωση στον τομέα της έγκρισης, προκαλεί απορία το πως έγινε δεκτή μια τέτοιου είδους εφαρμογή. Ίσως γιατί δεν αναφέρεται πουθενά ο όρος ‘torrent’, και χαρακτηρίζεται απλά σαν ‘εφαρμογή διαχείρησης downloads’.

Update: Η εφαρμογή εξαφανίστηκε από το App store. Τυχαίο;

[iTunes link – Τιμή: 3,99€]

Συζήτηση στο forum IS Drive: BitTorrent.app για το iPhone

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
One Response to “Η Apple εγκρίνει εφαρμογή BitTorrent για το iPhone [Update: Η εφαρμογή εξαφανίστηκε]”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, Loukas Sakkatos and iPhone Hellas, Iosif Karaioannoglou. Iosif Karaioannoglou said: kati tetio thelo na kano ala xoris imageshack: Η Apple εγκρίνει εφαρμογή BitTorrent για το iPhone! http://j.mp/9hZesv […]