Η Microsoft παραδέχεται ότι το iPad σκοτώνει την αγορά των netbook


By
Posted on Friday November 5th, 2010 / 11:21

Το iPad σκοτώνει την αγορά των netbook.

Δεν χρειάζεται να είσαι ο CEO του BestBuy για να το διαπιστώσεις (άσχετα αν στη συνέχεια αποσύρεις τη δήλωση σου, υπό τις εντολές των άνωθεν) ή να είσαι ένας από τους πολλούς αναλυτές που δημοσιεύουν τις αναφορές τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η ίδια η Microsoft (δια στόματος της Gavriella Schuster, General manager for Windows product management) παραδέχεται ότι το iPad έχει βάλει ταφόπλακα στην κατηγορία των netbook:

“But the success of the Apple iPad, and the impending Google Android (and Chrome OS?) tablets, are beginning to threaten Windows’ hold on the “and” PC market. Real Windows-based iPad competitors aren’t expected until sometime next year. So I pointed to Schuster’s netbook and asked about the recent trend.

“These are definitely getting cannibalized,” she said. “These are really a second device. But they are getting cannibalized.””

H Gavriella Schuster αναφέρεται στο iPad αλλά και στο Android, και το Chrome OS. Όπως όμως γνωρίζουμε, το 95% των πωλήσεων tablet για την περίοδο “Ιουλ. – Σεπτ. 2010″ ανήκει στο iPad.

Το iPad δημιούργησε μία νέα κατηγορία στην αγορά και πλέον τα netbook θεωρούνται παρωχημένα ως συσκευές. Καλώς ή κακώς, τα tablets θα κυριαρχήσουν έναντι των netbook και θα τα αντικαταστήσουν πλήρως μέσα στα επόμενα χρόνια και αυτό είναι κάτι που πλέον δεν αλλάζει…

[via The Seattle PI]

Συζήτηση στο forum: To iPad σκοτώνει την κατηγορία των netbook

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
One Response to “Η Microsoft παραδέχεται ότι το iPad σκοτώνει την αγορά των netbook”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, Panos Ser. Panos Ser said: Η Microsoft παραδέχεται ότι το iPad σκοτώνει την αγορά των netbook http://goo.gl/fb/l15Nl […]