Πως να ενεργοποιήσετε το ‘Find My iPhone’


By
Posted on Monday November 22nd, 2010 / 20:41

Πολύς ντόρος έγινε σήμερα σχετικά με την δωρεάν διάθεση του ‘Find My iPhone’ στους χρήστες του iOS 4.2. Τι ακριβώς προσφέρει αυτή η υπηρεσία;

Το ‘Find My iPhone’ αποτελεί μία από τις λειτουργίες του MobileMe η οποία σας δίνει την δυνατότητα εντοπισμού της συσκευής σας! Απαραίτητη προυπόθεση είναι ότι η συσκευή θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με κάποιο δίκτυο (EDGE, GPRS, 3G ή WiFi) ώστε να δίνει στίγμα. Εκτός αυτού, μπορείτε να στείλετε μήνυμα, να κλειδώσετε ή να διαγράψετε τα περιεχόμενα της χαμένης συσκευής!

Η σημερινή ανακοίνωση της Apple για την δωρεάν διάθεση της λειτουργίας αναφέρεται, δυστυχώς για τους κατόχους παλαιότερων συσκευών, μόνο στα iPhone 4, iPod touch 4 & iPad. Ωστόσο, εφόσον ενεργοποιήσετε την υπηρεσία θα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε συσκευή έχει εγκατεστημένο το iOS 4.2!

Τα βήματα που πρέπει να ακοουθήσετε είναι τα εξής:

  • Αναβαθμίστε την συσκευή σας στο iOS 4.2
  • Πλοηγηθείτε στο Settings: Mail, Contacts Calendars
  • Επιλέξτε “Add Account”
  • Επιλέξτε το “MobileMe”
  • Εισάγετε το Apple ID (iTunes Store ID ή Apple Online Store ID που χρησιμοποιείτε για τις αγορές σας από το App store). Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να δημιουργήσετε από εδώ.
  • Εξακριβώστε τα στοιχεία σας μέσω του email που θας αποσταλεί
  • Πηγαίνετε και πάλι στο Settings: Mail, Contacts, Calendars: MobileMe
  • Ενεργοποιήστε το “Find my iPhone” και επιλέξτε “Allow”

Για να δοκιμάσετε να εντοπίσετε τη συσκευή σας, κατεβάστε την εφαρμογή “Find my iPhone” από το App Store (σε κάποια άλλη συσκευή, προφανώς) ή πηγαίνετε στο me.com και κάντε login με τον λογαριασμό σας.

Το σχετικό promo-video της Apple:

Video με οδηγίες ενεργοποίησης του ‘Find My iPhone':

Σχολιασμός στο forum: Πως να ενεργοποιήσετε το ‘Find My iPhone’

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
One Response to “Πως να ενεργοποιήσετε το ‘Find My iPhone’”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Souris Harris and iPhoneHellas, Panos Ser. Panos Ser said: Πως να ενεργοποιήσετε το ‘Find My iPhone’ http://goo.gl/fb/aDCTd […]