Η αξία του iPad μέσα από τα μάτια απλών καταναλωτών


By
Posted on Thursday December 2nd, 2010 / 16:28

H ομάδας του Gene Munster διεξήγαγε πρόσφατα έρευνα [via] σε 65 καταναλωτές με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Το δείγμα αποτελούνταν από 65 ανθρώπους που δεν έχουν στην κατοχή τους κάποια tablet συσκευή και έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα iPad 3G ($629) και ένα Samsung Galaxy Tab ($599) ενώ θα έδιναν και μια εκτίμηση για την τιμή της κάθε συσκευής. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα: ένα 85% προτίμησε το iPad και το υπόλοιπο 15% το Galaxy Tab.

Όσον αφορά την εκτίμηση για το πόσο θα έπρεπε να στοιχίζουν αυτές οι συσκευές το iPad εκτιμήθηκε στα $417 ($212 λιγότερα από την πραγματική τιμή) και το Galaxy στα $283 ($316 λιγότερα από την πραγματική τιμή). To iPad εκτιμήθηκε υψηλότερα κάτι που είναι λογικό εξαιτίας της καλής ποιότητας κατασκευής και του σχεδιασμού.

Γενικότερα, πάντως, οι καταναλωτές εκτίμησαν ότι καμία από τις δύο συσκευές δεν άξιζε τα λεφτά της. Ίσως η έρευνα ήταν λιγάκι πιο αντικειμενική-θεαματική εάν αντί για το iPad 3G παρουσιαζόταν η βασική έκδοση των $499, η οποία δεν έχει καμία διαφορά με αυτή της έρευνας πέραν του μαύρου πλαισίου της κεραίας στο πίσω μέρος, κάτι που ένας απλός καταναλωτής δεν υπολογίζει.

Σχολιασμός στο forum: Η αξία του iPad από τα μάτια απλών καταναλωτών

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
One Response to “Η αξία του iPad μέσα από τα μάτια απλών καταναλωτών”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Souris Harris, iPhone Hellas. iPhone Hellas said: Η αξία του iPad από τα μάτια απλών καταναλωτών: H ομάδας του Gene Munster διεξήγαγε πρόσφατα έρευνα [via] σε 65 … http://bit.ly/eX99iQ […]