Εφαρμογή Ραδιοφώνου AM, FM, Satellite για το iPhone [Apple Patent]


By
Posted on Saturday December 4th, 2010 / 12:52

Η πρόσφατη πατέντα που καταχόρησε η Apple, και βγάζει στη δημοσιότητα το patenlyapple, αναθερμαίνει τις προσδοκίες μας για την κυκλοφορία μίας επίσημης εφαρμογής ραδιοφώνου στο iPhone.

Η πατέντα καλύπτει το φάσμα AM, FM αλλά και δορυφορικού ραδιοφώνου (XM / Sirius satellite radio stations) και ενσωματώνει τεχνολογίες διαδραστικής χαρτογράφησης. Οι κεραίες των σταθμών παρουσιάζονται πάνω σε έναν διαδραστικό χάρτη ο οποίος ανανεώνεται αυτόματα ανάλογα με την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ο χρήστης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται η πιθανότητα προσθήκης ραδιοφωνικής εφαρμογής στο iPhone. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Επαμεινώντας Μουστάκας σε προηγούμενο μας δημοσίευμα:

Η έλλειψη του ραδιοφώνου τόσα χρόνια από τα iPhone και iPod οφειλόταν καθαρά στο ότι η Apple έψαχνε να βρει έναν τρόπο να συνδυάσει την εφαρμογή αναπαραγωγής για το ράδιο με την αγορά τραγουδιών μέσω του Mobile iTunes Store. Εάν, για παράδειγμα, ακούτε έναν σταθμό ο οποίος θα υποστηρίζει το tagging (όπως στην Αμερική) και πατάτε το συγκεκριμένο εικονίδιο, τότε θα μπορείτε να βλέπετε στο iTunes Mobile store το συγκεκριμένο τραγούδι (και όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτό), ενώ με ένα επιπλέον άγγιγμα στην οθόνη θα μπορείτε να το αγοράσετε. Και αυτό αποτελεί μία επέκταση της λειτουργίας Song Tagging που προστέθηκε στα iPod Nanos.

Τόσο τα iPod όσο και τα iPhone πάντως γνωρίζουμε ότι μπορούν εδώ και καιρό να λαμβάνουν ραδιοφωνικά σήματα FM. Η συγκεκριμένη δυνατότητα όμως προς το παρόν χρησιμοποιείται μόνο από την εφαρμογή Nike+.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple ενεργοποιεί κρυφές λειτουργίες του hardware των φορητών συσκευών της, οι οποίες είναι ανενεργές όσο η ίδια το κρίνει σκόπιμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Bluetooth στο iPod touch 2ης γενιάς που ενεργοποιήθηκε 9 μήνες μετά την κυκλοφορία του. Ή το HD στο 3GS και το 802.11N +5GHZ στο iPod Touch 3ης γενιάς.

Συζήτηση στο Forum: In-house Radio.app in the works for iPhone and iPod touch?

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis




One Response to “Εφαρμογή Ραδιοφώνου AM, FM, Satellite για το iPhone [Apple Patent]”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, K.Papamichalopoulos and Anthony Hariton, Panos Ser. Panos Ser said: Εφαρμογή Ραδιοφώνου AM, FM, Satellite για το iPhone [Apple Patent] http://goo.gl/fb/zysEU […]