Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών ζητούν αποζημίωση από τις Google, Apple, Facebook για τη χρήση των δικτύων τους!


By
Posted on Thursday December 9th, 2010 / 16:13

Ενδιαφέρον άρθρο από το TechGear σχετικά με το πως προτίθενται οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ολοένα αυξανόμενης χρήσης του mobile internet:

Μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις που προέκυψαν από τη χτεσινή πρώτη ημέρα της διημερίδας LeWeb 2010, μας έρχεται από τον Stephane Richard, CEO της France Telecom (Orange), ο οποίος δήλωσε:

“Οι πάροχοι υπηρεσιών (Google, Apple, Facebook κλπ.) έχουν κατακλύσει τα δίκτυα των παρόχων τηλεπικοινωνιών (Vodafone, Orange, Telecom κλπ.) χωρίς όμως να συμμετέχουν στο κόστος δημιουργίας και συντήρησης τους. Θα πρέπει λοιπόν να δημιουργηθεί ένα σύστημα πληρωμής για τη χρήση τους”

Με απλά λόγια, παρά τη μεγάλη κερδοφορία των εταιριών παροχής τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, εξαιτίας της αλματώδους αύξησης στη χρήση του mobile Internet, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το μέλλον, αφού ολοένα και περισσότεροι χρήστες προτιμούν τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Google, Yahoo, Apple και Facebook.

Η αύξηση του όγκου δεδομένων που παρέχουν οι υπηρεσίες των μεγάλων εταιριών, συνεπάγεται προβλήματα στο bandwidth με αποτέλεσμα την ανάγκη δημιουργίας νέων, μεγαλύτερων και ταχύτερων δικτύων.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα ετήσια έξοδα συντήρησης των δικτύων κάνουν λόγο για αυξήσεις κατά 28% μέχρι το 2014, ενώ τα έσοδα από τη χρήση αναμένεται ότι θα μειώνονται κατά 1% κάθε χρόνο.

[TechGear via Bloomberg]

Ένα μοντέλο όπου και οι πάροχοι θα δίνουν ποσοστά επί των συμβολαίων των συνδρομητών και της χρήσης data plan δεν θα άφηνε κανέναν αδιάφορο… εκτός και ο Stephane Richard αναφέρεται σε μονόδρομη χρέωση.

Η άποψη σας στο forum: Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών ζητούν αποζημίωση από τις Google, Apple, Facebook για τη χρήση των δικτύων τους!

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
One Response to “Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών ζητούν αποζημίωση από τις Google, Apple, Facebook για τη χρήση των δικτύων τους!”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas and iPhone Hellas, Panos Ser. Panos Ser said: Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών ζητούν αποζημίωση από τις Google, Apple, Facebook για τη χρήση των… http://goo.gl/fb/iPkOW […]