Αύξηση στη χρήση εφαρμογών την περίοδο των Χριστουγέννων


By
Posted on Tuesday December 28th, 2010 / 11:00

Τα προϊόντα της Apple αποτελούν αδιαμφισβήτητα δημοφιλείς προτάσεις δώρων για τις γιορτινές περιόδους με άμεση συνέπεια την αύξηση στο ενδιαφέρον για το App Store. Οι developers αυτές τις περιόδους, όπως και στην τωρινή περίοδο των Χριστουγέννων, παρατηρούν μια αύξηση στη χρήση των εφαρμογών τους. Παρακάτω, παρουσιάζονται τα στοιχεία για τις εφαρμογές Facebook και Tapulous, όπως τα κατέγραψε το BusinessInsider.

Η εφαρμογή του Facebook για το iPhone είναι μια από τις εφαρμογές που κατεβάζουν σχεδόν όλοι στις συσκευές τους και όπως είναι λογικό παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση φέτος. Πόση ήταν αυτή η αύξηση; 1.6 εκατομμύρια περισσότερους χρήστες πρόσθεσε το Facebook από τις 24 Δεκεμβρίου και για τις επόμενες τρεις μέρες. Η αύξηση από τις 27 Νοεμβρίου αγγίζει το 9%. Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται ξεκάθαρα αυτή η αύξηση:

Αντιθέτως, το Facebook για τις Android συσκευές παρέμεινε σχετικά στάσιμο προσθέτοντας 900,000 την ίδια περίοδο αλλά με μια αύξηση 26% από τις 27 Νοεμβρίου. Προσμετρούνται, βέβαια, και χρήστες του Galaxy Tab ενώ δεν υπάρχει εφαρμογή Facebook για το iPad.

Ο λόγος για τη μεγάλη αυτή διαφορά στις δύο πλατφόρμες εικάζεται ότι είναι εξαιτίας του iPod touch, μιας φθηνής συσκευής χωρίς συμβόλαιο που δεν διαθέτει ανταγωνιστή στην αγορά και είναι ένα αρκετά δημοφιλές δώρο για τις γιορτές.

H Tapulous, η οποία εξαγοράστηκε από τη Disney παρατήρησε μεγάλη διαφορά στην αύξηση χρήσης των εφαρμογών της φέτος σε σύγκριση με πέρσυ την ίδια περίοδο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία δηλώνει ότι στην υψηλότερη κίνηση τα Χριστούγεννα διαπίστωσε 45,000 downloads την ώρα, σχεδόν διπλάσια κίνηση από πέρσυ.

Σχολιασμός στο forum: Αύξηση στη χρήση εφαρμογών την περίοδο των Χριστουγέννων

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
One Response to “Αύξηση στη χρήση εφαρμογών την περίοδο των Χριστουγέννων”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhone Hellas. iPhone Hellas said: Αύξηση στη χρήση εφαρμογών την περίοδο των Χριστουγέννων: Τα προϊόντα της Apple αποτελούν αδιαμφισβήτητα δημοφιλ… http://bit.ly/i4aCyw […]