Σχόλια developer της Mozilla για Firefox στο iOS


By
Posted on Tuesday December 28th, 2010 / 16:08

H φημολογία για τον Firefox στο iPhone δεν λέει να σταματήσει. Νέα σχόλια του Matt Brubeck, developer του Firefox, στο Quora.com [via] υπογραμμίζουν ότι η Mozilla δεν έχει σχέδια να μεταφέρει τον Firefox στις iOS συσκευές. Κάτι που το γνωρίζουμε ήδη δηλαδή. Oι λόγοι είναι τεχνικής φύσης μιας και η Apple απαγορεύει την ύπαρξη browsers με διαφορετική του WebKit μηχανή. Ο Firefox χρησιμοποιεί τη μηχανή Gecko και, συνεπώς, δεν πληρεί τις προϋποθέσεις.

Ο Brubeck δηλώνει, ωστόσο, ότι μια λύση για να ξεφύγουνε τον περιορισμό αυτό είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνει ο SkyFire και ο Opera Mini όπου χρησιμοποιούν proxy servers για την εκτέλεση της JavaScript. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και στον Fifrefox αλλά, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Brubeck “it wouldn’t be related to Firefox in any way

Συνεχίζοντας το σχόλιο του αναφέρει ότι ήδη κάποιοι άνθρωποι κάνουν προσπάθειες για τη μεταφορά του Firefox στο iOS στον ελεύθερο τους χρόνο αποδεικνύοντας ότι τεχνικά είναι δυνατό. Αυτό που μένει είναι να αρθούν οι περιορισμοί από την Apple αλλιώς η Mozilla δεν είναι διατεθιμένη να σπαταλήσει χρόνο και λεφτά σε ένα τέτοιο project χωρίς μέλλον.

Οι περιορισμοί αυτοί είναι μάλλον αδύνατο να αρθούν, τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον, οπότε όσοι αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα απογοητευτούν για μια ακόμη φορά και θα αρκεστούν στο Firefox Home.

Σχολιασμός στο forum: Σχόλια developer της Mozilla για Firefox στο iOS

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
One Response to “Σχόλια developer της Mozilla για Firefox στο iOS”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Souris Harris. Souris Harris said: Σχόλια developer της Mozilla για Firefox στο iOS: http://goo.gl/fb/Rlodf #fb […]