Το 65% των εσόδων της Apple προέρχεται από iOS συσκευές


By
Posted on Friday January 21st, 2011 / 20:06

Το πόσο δημοφιλείς έχουν γίνει οι συσκευές της Apple είναι πλέον σε όλους γνωστό.

Αυτό, όμως, που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν αφορά μία καινούρια τεράστια οικογένεια, που αποτελείται από τις συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS, καθώς σε αυτές οφείλεται το 65% των συνολικών εσόδων της εταιρείας (σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα).

Το παραπάνω γράφημα δημοσιεύτηκε από τους αναλυτές αγοράς της εταιρείας Asymco που ερευνούν τις κινήσεις της Apple και τις τάσεις της αγοράς εδώ και πολλά χρόνια.

“iOS powered products (which did not exist three and a half years ago) generated 65% of all sales in the last quarter. OS X powered products generated 20% of sales. That’s a noteworthy combined total of 85%,” δήλωσε ο Horace Dediu.

Ανέφερε, επίσης, πως από τις πωλήσεις του Mac OS X και των εφαρμογών προέκυψαν $786 εκατομμύρια ή 3% επί του συνόλου, ενώ οι πωλήσεις των εφαρμογών μέσω του iTunes απέφεραν επιπλέον έσοδα $600 εκατομμυρίων.

Συζήτηση στο Forum: Το 65% των εσόδων της Apple προέρχεται από iOS συσκευές

[via Asymco]

About Epameinondas Moustakas

Mathematician, MSc. Statistics & Operational Research, iOS guru, Certified Fanboy, λάτρης των gadgets και της τεχνολογίας




One Response to “Το 65% των εσόδων της Apple προέρχεται από iOS συσκευές”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, iPhone Hellas and DaKnObCS, Panos. Panos said: Το 65% των εσόδων της Apple προέρχεται από iOS συσκευές http://goo.gl/fb/Zby4d […]