Δίκτυο προσφορών για την επιλογή παρόχου σε πατέντα της Apple


By
Posted on Friday February 11th, 2011 / 14:01

Πατέντα της Apple αναφέρεται στη δημιουργία ενός εικονικού δικτύου παρόχων κινητής τηλεφωνίας όπου θα μπορούν να κάνουν τις προσφορές τους και ο χρήστης να επιλέγει την καλύτερη προσφορά για το iPhone του.

Η πατέντα αυτή, εάν υλοποιηθεί, αναμένεται να ταράξει και πάλι τα νερά προκαλώντας πολλές αντιδράσεις από τους παρόχους. Η πατέντα έχει τίτλο “Δυναμική επιλογή παρόχων” και περιγράφει έναν τρόπο όπου μια φορητή συσκευή θα έχει αποθηκευμένη μια διεύθυνση δικτύου και θα επικοινωνεί με τους servers του παρόχου. Αφού η συσκευή λάβει δεδομένα από τα διαθέσιμα δίκτυα θα μπορεί να επιλέξει τον φορέα. Ο τρόπος αυτός θα μπορούσε θεωρητικά να ρίξει τις τιμές και να «ξεκινήσει» πόλεμο μεταξύ των παρόχων για τις καλύτερες προσφορές στις καλύτερες τιμές.

patent bid networks

Η πατέντα αυτή είχε υποβληθεί τον Οκτώβριο του 2006 πολύ πριν την παρουσίαση και κυκλοφορία του πρώτου iPhone. Προηγούμενη πατέντα για την ύπαρξη ενσωματωμένης SIM προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας που προφανώς δεν θέλουν να χάσουν τον έλεγχο.

[via]

Σχολιασμός στο forum: Δίκτυο προσφορών για την επιλογή παρόχου σε πατέντα της Apple

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
One Response to “Δίκτυο προσφορών για την επιλογή παρόχου σε πατέντα της Apple”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas and iPhone Hellas, vananiadis. vananiadis said: RT @iPhoneHellas: Δίκτυο προσφορών για την επιλογή παρόχου σε πατέντα της Apple: Πατέντα της Apple αναφέρεται… http://goo.gl/fb/g23Gb […]