Έρευνα σε Apple, Google για παραβίαση προσωπικών δεδομένων


By
Posted on Tuesday April 5th, 2011 / 11:52

Ομοσπονδιακή επιτροπή κλήτευσε αρκετούς developers εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της δημοφιλούς υπηρεσίας Pandora, σχετικά με έρευνα για την σχέση των προσωπικών δεδομένων χρηστών με διαφημιστικά δίκτυα σε εφαρμογές iOS και Android συσκευών.

Η κυβέρνηση ελέγχει το πώς οι εφαρμογές στα κινητά μας τηλέφωνα και οι διαφημιστικές εταιρείες κάνουν χρήση των προσωπικών μας δεδομένων. Υπάρχουν ήδη αυστηροί κανόνες για τη χρήση των GPS δεδομένων αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων, όπως ενδιαφέροντα, ιστορικό περιήγησης, ηλικία, φύλο και άλλα δημογραφικά χαρακτηριστικά.

Η Apple έχει ήδη λάβει αυστηρά μέτρα σχετικά με τη συλλογή δεδομένων ειδικά μετά τις ανακαλύψεις για τη χρήση ακυκλοφόρητων προϊόντων μέσα από τέτοια στοιχεία που συνέλεγαν διάφορες εφαρμογές. Από τότε η Apple έχει απαγορέψει στις διαφημιστικές τη συλλογή τέτοιων πληροφοριών προκαλώντας μεγάλο πλήγμα στη βιομηχανία αφού τέτοια στοιχεία είναι κρίσιμης σημασίας για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Κατά το παρελθόν η Apple έχει δεχθεί έρευνα από Αμερικανούς βουλευτές σχετικά με την πολιτική απορρήτου που ακολουθεί η εταιρεία φέρνοντας στο προσκήνιο τέτοιες παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων.

Οι χρήστες μπορούν επιλέξουν να μην αποστέλλεται καμία πληροφορία στο δίκτυο iAd της Apple και η πολιτική της εταιρείας είναι ξεκάθαρη πάνω σε αυτόν τον τομέα αν και σύμφωνα με διάφορες αναφορές οι σοβαροί περιορισμοί που έχει επιβάλλει η Apple δεν τηρούνται κατά γράμμα με αποτέλεσμα η Google και άλλες διαφημιστικές να έχουν ακόμα πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία.

Από την άλλη η Google είναι αρκετά πιο χαλαρή στο τι είδους δεδομένα μπορούν να χειριστούν οι εφαρμογές με την προϋπόθεση ότι αυτό δηλώνεται εξαρχής κατά την εγκατάσταση αν και πρακτικά αυτή η μέθοδος δεν έχει επιφέρει βελτίωση της κατάστασης.

[via]

Σχολιασμός στο forum: Έρευνα σε Apple, Google για παραβίαση προσωπικών δεδομένωνAbout Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags: ,
Comments are closed.