Νέα συσκευή με Retina οθόνη 5 ιντσών ετοιμάζει η Apple (;)


By
Posted on Thursday March 29th, 2012 / 14:25

ipadΗ γιαπωνέζικη ιστοσελίδα Macotakara αναφέρει σήμερα ότι η Apple εργάζεται πάνω στην κυκλοφορία μιας νέας συσκευής με retina οθόνη 5-ιντσών για το 2013.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ανάλυση της οθόνης αναμένεται να είναι στα 1,600 x 960 pixels ή 1,280 x 960 pixels αλλά δεν είναι γνωστό εάν αναφερόμαστε σε ένα iPad mini ή μια εντελώς νέα συσκευή. Οι φήμες για iPad mini κυκλοφορούν αρκετούς μήνες τώρα αλλά το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα.

Αντίθετα, η φημολογούμενη συσκευή των 7.85 ιντσών με ανάλυση στα 1024×768 pixels έχει περισσότερο νόημα αφού το μέγεθος δεν είναι απαγορευτικό για την απεικόνιση των στοιχείων και οι developers δεν θα είχαν επιπρόσθετο φόρτο εργασίας για τη δημιουργία νέων εικόνων. Από την άλλη μια τέτοια συσκευή δεν εντάσσεται στην κατηγορία Retina και δεν βλέπουμε το όφελος για την Apple να κυκλοφορήσει μια νέα non-Retina συσκευή εφόσον όλη η υπόλοιπη σειρά των iOS συσκευών είναι σε αυτό το επίπεδο.

Η ιστοσελίδα δεν έχει γενικότερα καλό ιστορικό προβλέψεων, οπότε καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί τουλάχιστον προς το παρόν.

Σχολιασμός στο forum

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.