Νέος αισθητήρας BlueSC της Wahoo Fitness για το ποδήλατο


By
Posted on Tuesday April 10th, 2012 / 13:13

Η Wahoo Fitness πρόκειται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα ένα νέο εξάρτημα που θα ενθουσιάσει τους κατόχους ποδηλάτου και iPhone 4S! Πρόκειται για το BlueSC sensor, ένα σετ ασύρματων αισθητήρων ποδηλάτου, το οποίο μπορεί να μετράει την ταχύτητα και τον ρυθμό ποδηλασίας χωρίς την ανάγκη σύνδεσης επιπλέον περιφερειακών (π.χ. ANT+) όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Ο BlueSC sensor συνοδεύεται από 2 μαγνήτες, έναν για τον τροχό και έναν για τον δισκοβραχίονα, με τη βάση να συλλέγει πληροφορίες από κάθε περιστρεφόμενο μαγνήτη και να στέλνει τα δεδομένα μέσω bluetooth 4.0 σύνδεσης απευθείας στο iPhone 4S. Χάρη στο πρωτόκολλο bluetooth 4.0 η κατανάλωση ενέργειας είναι ελάχιστη (μία μικρή μπαταρία αρκεί ώστε να τροφοδοτήσει τη συσκευή για 3-5 χρόνια), ενώ το βάρος της είναι λίγα γραμμάρια.

Στην φωτογραφία βλέπετε μία πρωτότυπη συσκευή, με την Wahoo να είναι φειδωλή στην ανακοίνωσή της ως προς τα πλήρη χαρακτηριστικά, την τιμή και την διαθεσιμότητα. Σε συνδυασμό όμως με τον BlueHR αισθητήρα καρδιακών παλμών για iPhone 4S αποτελεί τον ιδανικό αντικαταστάτη των πανάκριβων ταχυμέτρων (cyclocomputers).

Τέλος, όλο και περισσότερες εφαρμογές του AppStore γίνονται πλέον συμβατές με τους αισθητήρες της Wahoo, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε επακριβώς την απόδοσή σας και να έχετε τα στατιστικά των προπονήσεων ή μετακινήσεών σας απευθείας στο τηλέφωνό σας και στο διαδίκτυο.

Σχολιασμός στο Forum: Νέος αισθητήρας BlueSC της Wahoo Fitness για το ποδήλατο

[Via Engadget]

About Epameinondas Moustakas

Mathematician, MSc. Statistics & Operational Research, iOS guru, Certified Fanboy, λάτρης των gadgets και της τεχνολογίας

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.