ΕΕ: Διενέργεια έρευνας σχετικά με την εγγύηση ενός έτους που προσφέρει η Apple στα προϊόντα της


By
Posted on Monday October 1st, 2012 / 17:25

Μεγάλες εξελίξεις στο θέμα των εγγυήσεων της Apple στην Ευρώπη, μας μεταφέρει το Macuser.gr:

Apple Logo

H επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα δικαιοσύνης, Viviane Reding, ενημέρωσε τις χώρες-μέλη για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με την εγγύηση ενός έτους που προσφέρει η Apple στα προϊόντα της.

H Reding αναφέρει:

Η Apple διαφημίζει εντόνως ότι τα προϊόντα της προστατεύονται από εγγύηση ενός έτους αλλά δεν ξεκαθαρίζει ότι οι καταναλωτές δικαιούνται αυτόματα και δωρεάν εγγύηση δύο ετών σύμφωνα με νόμο της ΕΕ.

Πρόκειται για μη αποδεκτές πρακτικές marketing.

Παρόλο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει το δικαίωμα ελέγχου εταιρειών περί ψευδής διαφήμισης μπορεί να λάβει νομικά μέτρα ενάντια σε χώρες που αποτυγχάνουν να εφαρμόσουν τους κανονισμούς της Ένωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple έχει δεχθεί πρόστιμο ύψους 900.000€ στην Ιταλία για αυτό το θέμα με τις πορτογαλικές αρχές να ερευνούν και αυτές το ζήτημα. Από τη μεριά της η Apple εδώ και καιρό έχει αναρτήσει ειδικό τμήμα στην ιστοσελίδα της σχετικά με το θέμα που μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.