Ο Matt Rogers μιλά για το click-wheel iPhone που ποτέ δεν κυκλοφόρησε


By
Posted on Wednesday October 3rd, 2012 / 12:09

click-wheel

O Matt Rogers, πρώην μηχανικός στην Apple και συν-ιδρυτής της Nest, μιλά σε συνέντευξη του για εκείνα τα χρόνια που δούλευε στην εταιρεία και σε ένα project που εργαζόταν που, όμως, ποτέ δεν κυκλοφόρησε: ένα iPhone με click-wheel χειρισμό. Μάθαμε για αυτό το project μετά το θάνατο του Steve Jobs και όπως καταλαβαίνετε το σχέδιο απορρίφθηκε πολύ εύκολα.

Τότε η προσέγγιση αυτή έμοιαζε λογική. Το iPod μεσουρανούσε και ήταν αναμενόμενο για την Apple να δοκιμάσει το click-wheel και στο iPhone. «Δουλεύαμε σε ένα πρωτότυπο και ήταν ουσιαστικά μια μίξη με ένα iPod, το περιβάλλον ειλικρινά δεν ήταν τόσο καλό. Ήταν σαφές ότι η οθόνη αφής ήταν η μόνη επιλογή», αναφέρει ο Rogers.

Προφανώς, κανείς στην εταιρεία δεν ήξερε για το project στο οποίο εργαζόταν ο Rogers. Η ομάδα του είχε ειδική πρόσβαση μακριά από τα βλέμματα των υπολοίπων υπαλλήλων στην εταιρεία. Μόλις έγινε σαφές ότι το click-wheel δεν ήταν καλό η ομάδα συνέχισε να εργάζεται πάνω στο touch iPhone που βρισκόταν υπό ανάπτυξη την ίδια περίοδο.

Σχολιασμός στο forum

[via TechCrunch]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.