Η εξέλιξη του Siri και ο ανταγωνισμός (βλ. Google Now)


By
Posted on Friday December 21st, 2012 / 15:56

Τον περασμένο Ιούνιο, ο αναλυτής Gene Munster της Piper Jaffray δοκίμασε το Siri υποβάλλοντας 1.600 ερωτήσεις. 800 από αυτές υποβλήθηκαν σε εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα στους θορυβώδεις δρόμους της Μινεάπολις, ενώ οι υπόλοιπες 800 σε εσωτερικό χώρο, ένα δωμάτιο χωρίς ηχητικές “παρενοχλήσεις”. Στην καλύτερη των περιπτώσεων (βλ. ήσυχο δωμάτιο) το Siri κατάφερε να “κατανοήσει” το 89% των ερωτήσεων και να απαντήσει επιτυχώς στο 68% αυτών.

Φέτος, ο Munster επανέλαβε το πείραμα σε εσωτερικό χώρο και αναφέρει πως το Siri παρουσιάζεται βελτιωμένο καθώς κατάφερε να “κατανοήσει” το 91% των ερωτήσεων και να απαντήσει επιτυχώς στο 77% αυτών.

Siri vs Google Now

Η έρευνα του Munster επεκτάθηκε και στις ανταγωνιστικές υλοποιήσεις και συγκεκριμένα στο Google Now το οποίο φαίνεται πως υπερτερεί σε ορισμένα σημεία έναντι του Siri ενώ υστερεί σε κάποια άλλα. Το ποια ακριβώς είναι τα στοιχεία όπου ξεχωρίζει η κάθε υπηρεσία, μπορείτε να το δείτε στον πίνακα που ακολουθεί:

Siri vs Google Now

via CNN

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: ,
Comments are closed.