Η Apple καλείται να πληρώσει για μια ακόμη φορά πρόστιμο 200.000€ στην Ιταλία σχετικά με τις εγγυήσεις


By
Posted on Saturday December 22nd, 2012 / 12:42

Νέες εξελίξεις στο θέμα των εγγυήσεων της Apple στην Ευρώπη. Όπως μας ενημερώνει το Macuser.gr:

Δεν κατάφερε να γλιτώσει το πρόστιμο η Apple στην Ιταλία για μια ακόμη φορά αφού η εταιρεία από το Cupertino καλείται να πληρώσει άλλα 200.000€ εξαιτίας της μη-συμμόρφωσης για την πραγματοποίηση αλλαγών στην πολιτική της κατά την περίοδο 28 Μαρτίου και 10 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple είχε δεχθεί πρόστιμο 900.000€ στην Ιταλία από τις τοπικές αρχές σχετικά με την παραπλάνηση των καταναλωτών όσον αφορά το θέμα της μονοετούς εγγύησης που δίνει στα προϊόντα της. H Apple είχε, μάλιστα, δημοσιεύσει έγγραφο σχετικά με τις εγγυήσεις δίνοντας διευκρινίσεις στο θέμα της μονοετούς εγγύησης που δίνει με την επέκταση του AppleCare και με τη διετή εγγύηση που υποχρεούται να προσφέρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απ’ ότι φαίνεται η Apple αποφάσισε να αφαιρέσει τα προϊόντα AppleCare από τα ράφια των καταστημάτων στην Ιταλία διατηρώντας, ωστόσο, την επιλογή για online αγορά.

Επίσης, τροποποιήθηκε η περιγραφή του πακέτου που πλέον αναφέρει ότι «τα προνόμια του AppleCare προστίθενται στα δύο χρόνια εγγύησης του πωλητή που απαιτούνται από τις Ιταλικές αρχές για την προστασία του καταναλωτή».

Και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά εναντίον της Apple για το ίδιο θέμα. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον εξελίξεις στο θέμα.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.