Η ιστορία του Siri και πως παραλίγο να καταλήξει στο Android


By
Posted on Thursday January 24th, 2013 / 11:27

siri

H Huffington Post δημοσίευσε εκτενές αφιέρωμα στην ιστορία και τεχνολογία πίσω από το Siri, την εφαρμογή που κατέληξε να αποτελεί σημαντικό κομμάτι των τελευταίων iOS συσκευών, με τα όποια προβλήματα και περιορισμούς που ακόμα έχει. Η αναφορά υπογραμμίζει ότι το Siri ξεκίνησε ως project του Υπουργείου Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών για την ενσωμάτωση 42 διαφορετικών υπηρεσιών και την εκτέλεση διεργασιών. Οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες, βέβαια, δεν κατέληξαν στην τελική έκδοση της Apple αν και η εταιρεία προσθέτει κάθε χρόνο ακόμα περισσότερες.

Το πιο ενδιαφέρον, όμως, κομμάτι είναι το πως το Siri παραλίγο να καταλήξει στο Android. Συγκεκριμένα, η Verizon φαίνεται να είχε συνάψει αποκλειστική συμφωνία με την εταιρεία για να συμπεριλάβει το Siri ως προεγκατεστημένη εφαρμογή στη σειρά Droid. Η Verizon, μάλιστα, είχε δημιουργήσει και τα πρώτα διαφημιστικά προτού η Apple κάνει την κίνησή της εξαγοράζοντας την εταιρεία και καταστρέφοντας ως συνέπεια τη συμφωνία!

Το δημοσίευμα κρατά μια αρκετά αντικειμενική στάση αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Apple με την διεύρυνση της λειτουργίας σε άλλες χώρες και την ολοκλήρωση συμφωνιών με υπηρεσίες. Τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται ακόμα χειρότερα με την παρουσία ανταγωνιστικών προτάσεων, δηλαδή το Google Now, το οποίο λειτουργικά είναι σε ορισμένους τομείς πολύ καλύτερο από το Siri.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το αφιέρωμα της Huffington Post εδώ.

Σχολιασμός στο forum

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.