Νέα πατέντα για μικροσκοπικές κεραίες επιτρέπει τη δημιουργία ακόμα λεπτότερων iPhone και iPad


By
Posted on Wednesday February 13th, 2013 / 12:30

antenna

Νέα πατέντα της Apple από το 2007 που εγκρίθηκε σήμερα για τεχνολογία ‘microslot κεραιών’ θα μπορούσε να επιτρέψει την ενσωμάτωση ασύρματων κεραιών σε Mac, iPhone και iPad γλιτώνοντας πολύτιμο χώρο στο εσωτερικό αυτών των συσκευών και κατά συνέπεια την επίτευξη ακόμα μικρότερου πάχους και βάρους. Αυτό επιτυγχάνεται με μικροσκοπικές υποδοχές που θα βρίσκονται στο περίβλημα των συσκευών πλάτους μόλις μερικών μικρομέτρων (της τάξης των 0.001 χιλιοστών) που θα είναι πρακτικά αόρατες στο γυμνό μάτι. Η πατέντα έχει ως σημείο αναφοράς το notebook αλλά η ίδια αρχή θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε iPhone και iPad, επίσης.

Ειδικότερα για το iPhone και iPad μια τέτοια υλοποίηση για την κεραία θα επέτρεπε την χρησιμοποίηση αλουμινίου για ολόκληρη τη συσκευή! Μέχρι σήμερα, είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση γυαλιού ή πλαστικού σε τουλάχιστον μερικά σημεία της συσκευής ώστε να μπορούν να περνάνε τα ραδιοκύματα. Η πατέντα της Apple, όμως, αφαιρεί αυτή την ανάγκη και δίνει ελπίδες για unibody σχεδιασμό στα πρότυπα των MacBook Pro και Air με τη δυνατότητα επίτευξης ακόμα λεπτότερων συσκευών!

Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία πατέντα, της οποίας η πρακτική υλοποίηση μπορεί να απέχει ακόμα αρκετά χρόνια αλλά παρόλα αυτά είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

Σχολιασμός στο forum

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.