Σε συμβιβασμό κατέληξε η αγωγή κατά της Apple σχετικά με in-app αγορές από ανήλικους


By
Posted on Tuesday February 26th, 2013 / 13:50

Όπως μας μεταφέρει το Macuser.gr, σε συμβιβασμό κατέληξε αγωγή στην οποία παιδιά ξόδεψαν εκατοντάδες δολάρια σε in-app purchases σε freemium παιχνίδια του App Store για iOS συσκευές.

in-app purchases

H Apple θα δώσει iTunes credits αξίας $5 σε γονείς που ισχυρίζονται ότι το ανήλικο παιδί τους αγόρασε in-app περιεχόμενο χωρίς την άδεια τους ενώ εφόσον το ποσό ξεπερνάει τα    $30 θα πραγματοποιηθεί επιστροφή χρημάτων.

Η αγωγή είχε κατατεθεί το 2011 όταν γονείς ανακάλυψαν χρεώσεις εκατοντάδων δολαρίων στις πιστωτικές τους κάρτες από in-app αγορές σε δωρεάν παιχνίδια. Οι γονείς θα πρέπει να καταθέσουν πως το ανήλικο παιδί τους αγόρασε αυτά τα αντικείμενα και ότι δεν τους είχε παρασχεθεί ο κωδικός του λογαριασμού στο App Store.

Ο αριθμός των εν δυνάμει λογαριασμών που έχουν επηρεαστεί ανέρχεται στα 23 εκατομμύρια και η Apple θα πρέπει να τους ενημερώσει με e-mail. Το πλήρες έγγραφο του συμβιβασμού μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Υπενθυμίζουμε πως το πρόβλημα είχε αναφερθεί το 2001 και πως με την κυκλοφορία του iOS 4.3 η Apple άλλαξε την πολιτική των αγορών μέσα από εφαρμογές, απαιτώντας την εισαγωγή του συνθηματικού για κάθε αγορά, ακόμη κι αν ο χρήστης το πληκτρολόγησε αμέσως πριν να κατεβάσει την εφαρμογή.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.