Θύμα επίθεσης χάκερ το Developer Portal της Apple


By
Posted on Monday July 22nd, 2013 / 10:54

Όπως μας ενημερώνει το Macuser, θύμα επίθεσης χάκερ έπεσε το Developer Portal της Apple:

H Apple με e-mail που απέστειλε σε εγγεγραμμένους developers ενημερώνει για τον λόγο που το Developer Portal βρίσκεται “υπό συντήρηση” από την προηγούμενη Πέμπτη – ένας ασυνήθιστα μεγάλος χρόνος για τέτοια ζητήματα.

Από ότι φαίνεται χάκερς προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ασφαλείς προσωπικές πληροφορίες των εγγεγραμμένων developers μέσα από την ιστοσελίδα. «Ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες ήταν κρυπτογραφημένες αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση να υπήρξε πρόσβαση σε ορισμένα ονόματα, ταχυδρομικές διευθύνσεις & διευθύνσεις e-mail των developers», αναφέρει χαρακτηριστικά η Apple. «Στο πνεύμα της διαφάνειας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το θέμα. Κατεβάσαμε την ιστοσελίδα αμέσως την Πέμπτη και εργαζόμαστε συνεχώς έκτοτε».

Για την αποφυγή μιας τέτοιας κατάστασης και στο μέλλον η Apple προχωρά σε αναβάθμιση του συστήματος, του λογισμικού και ολόκληρης της βάσης δεδομένων. «Απολογούμαστε για οποιαδήποτε σημαντική ενόχληση προκλήθηκε τον χρόνο αυτόν και ελπίζουμε να έχουμε την σελίδα έτοιμη πολύ σύντομα».

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.