Το παρασκήνιο και τα προβλήματα πριν την παρουσίαση του iPhone το 2007


By
Posted on Monday October 7th, 2013 / 11:30

iPhone

O Andy Grignon, πρώην μηχανικός στην Apple και επικεφαλής για την ασύρματη τεχνολογία στο iPhone, αποκαλύπτει σε ένα εκπληκτικό αφιέρωμα των New York Times λίγο από τα παρασκήνια της θρυλικής παρουσίασης του iPhone στο Macworld τον Ιανουάριο του 2007. Το άρθρο περιγράφει το πως οι άνθρωποι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη της εικονικής πλέον συσκευής ήταν τρομοκρατημένοι λίγο πριν την παρουσίαση του προϊόντος εξαιτίας της ζωντανής φύσης της παράστασης που απαιτούσε ο Steve Jobs σε συνδυασμό με την πρακτικά μισοτελειωμένη μορφή στην οποία βρισκόταν το iPhone.

Ο Grignon ήταν μέλος της ομάδας για τις πρόβες της παρουσίασης του iPhone. Σπάνια είχε δει τον Steve Jobs να ολοκληρώνει και τα 90 λεπτά της παράστασης χωρίς προβλήματα. Ο Jobs πρόβαρε πέντε συνεχόμενες μέρες, αλλά ακόμα και την τελευταία μέρα το iPhone ακόμα έριχνε κλήσεις τυχαία, έχανε τη σύνδεση στο Internet, κολλούσε ή έκανε restart. Ενδεικτικά:

Όχι μόνο [o Steve Jobs] παρουσίαζε ένα νέο είδος τηλεφώνου – κάτι που η Apple δεν είχε κάνει ποτέ – το έκανε με ένα πρωτότυπο που μετά βίας λειτουργούσε. Παρόλο που το iPhone δεν θα κυκλοφορούσε για έξι μήνες ακόμα, ήθελε ο κόσμος να θέλει ένα εκείνη τη στιγμή. Στην πραγματικότητα η λίστα των πραγμάτων που έπρεπε να ολοκληρωθεί ήταν τεράστια. Δεν είχε στηθεί ακόμα η γραμμή παραγωγής. Μόνο 100 iPhone υπήρχαν, όλα ποικίλης ποιότητας. Μερικά είχαν κενά μεταξύ της οθόνης και της πλαστικής άκρης, άλλα είχαν σημάδια στην οθόνη. Και το λογισμικό ήταν γεμάτο προβλήματα.

Προτείνουμε να διαβάσετε ολόκληρο το αφιέρωμα των New York Times εδώ. Θα εκπλαγείτε με αυτά που θα μάθετε!

Σχολιασμός στο forum

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.