Αυστηρή κριτική στην οθόνη του iPad mini Retina για τη χαμηλή γκάμα χρωμάτων


By
Posted on Tuesday November 19th, 2013 / 12:30

Αυστηρή κριτική στην ποιότητα της οθόνης του νέου iPad mini Retina ασκεί η DisplayMate, η οποία σύγκρινε τη συσκευή με τα Kindle Fire HDX 7 και Google Nexus 7 στις κατηγορίες Screen Reflections, Brightness & Contrast, Colors & Intensities, Viewing Angles, Display White Spectrum, Display Power Consumption, και Running Time on Battery.

«Το iPad mini με Retina οθόνη δυστυχώς έρχεται στην τρίτη θέση πίσω από τις καινοτόμες οθόνες του Kindle Fire HDX 7 και του νέου Nexus 7 επειδή έχει ακόμα την ίδια μικρή γκάμα χρωμάτων της τάξης του 63 τοις εκατό όπως το αρχικό iPad mini και το παλιότερο iPad 2», αναφέρει ο Dr. Raymond M. Soneira, πρόεδρος της Display Mate. «Αυτό είναι αδικαιολόγητο για ένα premium tablet τωρινής γενιάς».

Η διαφορά είναι εμφανής κατά τη σύγκριση των tablets δίπλα-δίπλα, όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα από το review του Anandtech όπου τα χρώματα στο iPad mini Retina φαίνονται “ξεθωριασμένα” (δώστε έμφαση στο κόκκινο):

ipad_air_mini_retina_srgb

Η διαφορά αυτή φαίνεται να οφείλεται στην τεχνολογία IGZO, σύμφωνα με την DisplayMate, που έχει προκαλέσει προβλήματα παραγωγής στην Apple αλλά και χαμηλότερη ποιότητα στα προϊόντα της. Έχουν αναφερθεί, ακόμα, προβλήματα για burn-in (το image retention πρόβλημα που είχαμε δει και στα πρώτης γενιάς Retina MacBook Pro) στις οθόνες μικρού ποσοστού συσκευών.

Η διαφορά αυτή σε συνθήκες πραγματικής χρήσης ενδεχομένως δεν είναι αντιληπτή από τον χρήστη αλλά θα είναι καλό να το έχετε υπόψιν σας εάν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε το iPad για επαγγελματικούς σκοπούς (φωτογραφία, βίντεο) όπου η πιστότητα της εικόνας διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο.

Σχολιασμός στο forum

 

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
Comments are closed.