Στο 74% των συσκευών το iOS 7, στο 22% το iOS 6


By
Posted on Friday December 6th, 2013 / 11:00

Η Apple σημειώνει πως το 74 τοις εκατό των iOS συσκευών τρέχουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού, iOS 7. Αυτό προκύπτει από δεδομένα που παρουσιάστηκαν στην ιστοσελίδα της εταιρείας για τους developers και που αντλήθηκαν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου μετρώντας την πρόσβαση στο App Store. Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον στατιστικό εάν λάβουμε υπόψιν ότι το iOS 7 βρίσκεται στην αγορά λιγότερο από τρεις μήνες και την κατακραυγή που είχε δεχτεί η Apple για την δραματική αλλαγή στον σχεδιασμό σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

App Store

Αντίστοιχα, το ποσοστό των συσκευών που βρίσκονται ακόμα στο iOS 6 αγγίζει το 22 τοις εκατό ενώ μόλις το 4 τοις εκατό τρέχει κάποια ακόμα παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού. Αθροιστικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το 96 τοις εκατό των iOS συσκευών τρέχει έκδοση λειτουργικού που έχει κυκλοφορήσει λιγότερο από 2 χρόνια πριν.

Συγκριτικά, σύμφωνα με δεδομένα της Google το 54.5 τοις εκατό των Android συσκευών τρέχει κάποια έκδοση του λειτουργικού μεταξύ 4.1 και 4.3 ενώ μόλις το 1.1 τοις εκατό βρίσκεται στην τελευταία έκδοση KitKat 4.4.

play_store_dec_6

Σχολιασμός στο forum

 

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.