Τα επόμενα ακουστικά της Apple θα μετράνε τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση σου;


By
Posted on Friday May 2nd, 2014 / 15:32

Μία ακόμη φήμη που αξίζει να καλύψουμε καθώς “υποστηρίζεται” από αρκετές σχετικές πατέντες που ανήκουν στην Apple, είναι αυτή που κυκλοφόρησε εχτές διαμέσου της εφαρμογής Secret (υποτίθεται από πρώην υπάλληλο της Apple που απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα):

secret-earpods-headphones

Η Apple σκοπεύει να εγκαταστήσει βιομετρικούς αισθητήρες στα ακουστικά EarPods με σκοπό την καταγραφή των καρδιακών παλμών και την μέτρηση της πίεσης του αίματος. Επιπλέον, τα νέα EarPods θα διαθέτουν iBeacons για τον εντοπισμό τους σε περίπτωση που χαθούν/ξεχαστούν κάπου ενώ θα κάνουν χρήση και του lightning port.

Update: Το post που έγινε στο Secret αποκαλύφθηκε πως είναι FAKE. Το αν θα δούμε τελικά να πραγματοποιείται κάποια από τις σχετικές πατέντες της Apple είναι φυσικά άλλο θέμα…

Η φήμη “υποστηρίζεται” από σχετικές πατέντες που έχουν κατοχυρωθεί στην Apple το 2006, το 2007 και το 2008 ενώ η τελευταία σχετική πατέντα κατοχηρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και αφορούσε ακουστικά με βιομετρικούς αισθητήρες για την καταγραφή της θερμοκρασίας, των καρδιακών παλμών και των επιπέδων εφίδρωσης.

secret-earpods-headphones

Εφόσον η φήμη επαληθευτεί αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων ακουστικών με τους βιομετρικούς αισθητήρες παράλληλα με διάθεση του iPhone 6 και του iOS 8.

Το σχόλιο σας στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.