Το iWatch θα διαθέτει τελικά στρογγυλή οθόνη;


By
Posted on Wednesday May 28th, 2014 / 18:27

Η φημολογία της ημέρας έρχεται από τον αναλυτή Brian Blair της Rosenblatt Securities οποίος αναφέρει πως το iWatch  θα διαθέτει τελικά στρογγυλή οθόνη… οπότε και θα μοιάζει περισσότερο σε ρολόι παρά σε fitband.

Moto 360 smart watch Motorola

To Moto 360 της Motorola

Σύμφωνα με τις πηγές του Blair το iWatch αναμένεται να μοιάζει αρκετά με το Moto 360 smart watch της Motorola, το οποίο ανακοινώθηκε προ μερικών μηνών αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά, ωστόσο θα διαθέτει λεπτότερο προφίλ σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ας θυμηθούμε μερικές από τις τελευταίες φημολογίες γύρω από το iWatch:

Το iWatch θα κυκλοφορήσει σε πολλά χρώματα και δύο διαφορετικά μεγέθη (1.3 και 1.5 ίντσες) με την Apple να δίνει τεράστια έμφαση όπως καταλαβαίνετε στον σχεδιασμό και στην αισθητική πλευρά της συσκευής. Και τα δύο μοντέλα, ωστόσο, θα διαθέτουν εύκαμπτες οθόνες AMOLED με προστασία από ζαφείρι για τις γρατσουνιές και πιθανόν δυνατότητα ασύρματης φόρτισης και χρήση της τεχνολογίας liquid metal. Ο Kuo πιστεύει ότι εκτός από τους διάφορους βιομετρικούς αισθητήρες το iWatch θα συνεργάζεται πλήρως με τα iPhone, iPad και Mac ενώ θα διαθέτει δυνατότητα NFC.

Δημοσίευμα της SFGate αναφέρει ότι η Apple θα ενσωματώσει μια ειδική τεχνολογία στο περιβόητο iWatch που σε συνδυασμό με ειδικό λογισμικό θα μπορεί να προβλέπει την καρδιακή προσβολή.

Υπεύθυνος για αυτήν την τεχνολογία φαίνεται ότι είναι ο Tomlinson Holman, πρώην εργαζόμενος της THX, ο οποίος ήρθε στην Apple το 2011. Ο Holman είναι ένας πασίγνωστος μηχανικός ήχου που εφηύρε μεταξύ άλλων το σύστημα 10.2 surround και από φαίνεται ερευνά τον ήχο που παράγει το αίμα καθώς κινείται στις αρτηρίες για να μπορεί να προβλέψει το ενδεχόμενο καρδιακής προσβολής.

Όλες οι φήμες των τελευταίων βδομάδων σχετικά με τις δυνατότητες του iWatch στον τομέα της υγείας φαντάζουν ομολογουμένως ιδιαίτερα φουτουριστικές. Η συνύπαρξη ειδικού λογισμικού στο iOS 8 (βλέπε Healthbook) υποδηλώνει ότι η συσκευή δεν θα είναι εξ ολοκλήρου αυτόνομη αλλά θα απαιτεί ειδική επεξεργασία των δεδομένων που θα συλλέγουν οι αισθητήρες του για να προσφέρει αξιόπιστες και χρήσιμες πληροφορίες.

Σύμφωνα με σημείωμα του συνήθως αξιόπιστου αναλυτή Ming-Chi Kuo η κυκλοφορία του iWatch είναι προγραμματισμένη για φέτος.

Οι τρεις προμηθευτές, Flexium Interconnect, Zhen Ding Technology Holding και Career Technology, έχουν παραδώσει δείγματα κυκλωμάτων για έγκριση από την Apple. Δημοσίευμα ταϊβανέζικης εφημερίδας ανέφερε τις προάλλες ότι η περίοδος για την κυκλοφορία του iWatch είναι προγραμματισμένη για το τρίτο τρίμηνο του 2014 με έναν αρχικό στόχο παραγωγής 65 εκατομμυρίων συσκευών μέχρι το τέλος του έτους.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.