Τα έκτα γενέθλια του App Store μέσα από αριθμούς


By
Posted on Friday July 11th, 2014 / 23:50

Χθες ήταν μία σημαντική ημέρα για την Apple, καθώς γιόρταζε τα έκτα γενέθλια του App Store. Ας δούμε όμως αυτή την εξάχρονη πορεία μέσα από κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά.

app_store

Στο keynote της 2ας Ιουνίου ο Tim Cook μας πληροφόρησε ότι το App Store περιλαμβάνει περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια εφαρμογές. Από τις 10 Ιουλίου του 2008 μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 75 δισεκατομμύρια λήψεις, ενώ φέτος οι εγγεγραμμένοι προγραμματιστές ξεπέρασαν τα 9 εκατομμύρια, με μία αύξηση της τάξης του 47% σε σχέση με πέρυσι.

Στις 7 Ιανουαρίου ενημερωθήκαμε ότι οι προγραμματιστές εισέπραξαν σε πεντέμισι χρόνια $15 δις. Οι αγορές στο App Store εκείνο το διάστημα ξεπερνούσαν τα $10 δις, με το $1 δισεκατομμύριο να προέρχεται μόνο από το Δεκέμβριο του 2013. Ενώ τον Απρίλιο η Apple ανακοίνωσε ότι διαθέτει περισσότερους από 800 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς iTunes, με την μεγαλύτερη πλειοψηφία να είναι συνδεδεμένοι με κάποια πιστωτική κάρτα.

Υπάρχουν και πολλά άλλα σημεία-σταθμοί στην πορεία του App Store, όπως η διάθεσή του και για iPad στις 3 Απριλίου του 2010. Μετά την τεράστια επιτυχία σε iPhone, iPod touch και iPad, η Apple εισήγαγε τα πλεονεκτήματα του μοντέλου App Store και στους Mac με το OS X 10.6.6 στις 6 Ιανουαρίου 2011.

Από τις 10 Ιουλίου του 2008, το App Store στο iOS έχει δεχθεί πολλές βελτιώσεις και προσθήκες, όπως καλύτερα αποτελέσματα αναζητήσεων, in-app purchases, αποθήκευση των αγορών στο cloud, συνεχόμενη προσθήκη νέων κατηγοριών, κλπ. Και με το iOS 8 έρχονται και νέες δυνατότητες, όπως η οικογενειακή κοινή χρήση, το μενού Explore, η λειτουργία TestFlight για τους προγραμματιστές και πολλά άλλα.

Κλείνοντας, ας θυμηθούμε τον Steve Jobs να παρουσιάζει το App Store στο iPhone το 2008:

 

Σχολιασμός στο forum

About Epameinondas Moustakas

Mathematician, MSc. Statistics & Operational Research, iOS guru, Certified Fanboy, λάτρης των gadgets και της τεχνολογίας

Tags:
Comments are closed.