Ο νέος επεξεργαστής A8 θα τρέχει στα 2 GHz, παραμένοντας διπύρηνος [Φήμες]


By
Posted on Sunday July 13th, 2014 / 01:17

Φημών συνέχεια και μία νέα είδηση έρχεται από τη μακρινή Κίνα (CnBeta) σχετικά με τον επεξεργαστή του iPhone 6, ο οποίος θα αγγίξει το όριo των 2.0 GHz, ξεπερνώντας κατά πολύ τον A7 που είναι χρονισμένος στα 1.3 GHz σε iPhone 5s και iPad mini με Retina οθόνη, και στα 1.4 GHz στο iPad Air.

apple-chip

Επιπρόσθετα, ο νέος 64-μπιτος επεξεργαστής φαίνεται πως θα διατηρήσει για ακόμη μία χρονιά τους δύο πυρήνες του, και να μην αυξάνονται σε 4, αλλά η τεχνολογία κατασκευής του θα είναι στα 20 νανόμετρα, έναντι των 28 του A7.

Κατασκευαστές του νέου chip είναι η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) και η Samsung, όπου σύμφωνα με την Wall Street έχουν ξεκινήσει τις παραδόσεις στην Apple ήδη από το προηγούμενο τρίμηνο.

Όσον αφορά το iPhone 6, σύμφωνα με την Business Weekly ήδη οι παραγελίες της Apple για το Σεπτέμβρη είναι μεταξύ 60 με 80 εκατομμύρια συσκευές, διπλάσιες αυτών του iPhone 5 το 2012.

Τέλος, ήδη έχουν ξεκινήσει και οι μελέτες για τον Α9, ο οποίος θα είναι κατασκευασμένος στα 16 ή ακόμα και στα 14 νανόμετρα!

Σχολιασμός στο forum

About Epameinondas Moustakas

Mathematician, MSc. Statistics & Operational Research, iOS guru, Certified Fanboy, λάτρης των gadgets και της τεχνολογίας

Tags: , ,
Comments are closed.