Ο browser των Windows Phone δηλώνεται πλέον ως iOS Safari


By
Posted on Friday August 1st, 2014 / 11:58

Ο browser των Windows Phone δηλώνεται πλέον ως iOS Safari για να διορθώσει τα προβλήματα συμβατότητας που αντιμετωπίζουν τα smartphones της Microsoft κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.

Σε γενικές γραμμές, όταν ένας browser επικοινωνεί με μία ιστοσελίδα χρησιμοποιεί ένα user-agent για να ενημερώσει τους servers σχετικά με την ταυτότητα του ώστε να σερβιριστεί η αντίστοιχη έκδοση της σελίδας π.χ mobile ή desktop. Ωστόσο, επειδή το μερίδιο αγοράς των Windows Phone είναι πρακτικά ανύπαρκτο, αρκετές ιστοσελίδες αγνοούν επιδεικτικά τον user-agent της Microsoft και σερβίρουν την πλήρη (desktop) έκδοση της σελίδας.

Όπως δηλώνει η Microsoft:

Unlike the mostly standards-based ‘desktop’ web, many modern mobile web pages were designed and built for iOS and the iPhone. This results in users of other devices often receiving a degraded experience.

Η λύση;

We updated the User Agent string in IE on Windows Phone to increase the number of sites that would correctly deliver the best mobile content.

twitter-before-after

 

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.