Η Apple δημιούργησε online εργαλείο ελέγχου του Activation Lock Status. Χρησιμοποίησέ το πριν αγοράσεις μεταχειρισμένη συσκευή!


By
Posted on Thursday October 2nd, 2014 / 12:20

Η Apple ανέπτυξε και έδωσε σε κυκλοφορία ένα πολύ χρήσιμο online εργαλείο ελέγχου του Activation Lock Status, μέσω του οποίου μπορείτε έυκολα και γρήγορα να ελέγξετε αν η μεταχειρισμένη συσκευή που θέλετε να αποκτήσετε (π.χ. το iPhone, το iPad ή το iPod touch που βρήκατε στις αγγελίες του iPhoneHellas) παραμένει κλειδωμένη στον προηγούμενο χρήστη!

Στο παρελθόν είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο θέμα της αγοράς μεταχειρισμένου iPhone, iPad ή iPod touch (βλ. Πως να ελέγξετε το Activation Lock και να σιγουρευτείτε πως η συσκευή δεν είναι κλεμμένη… και ουσιαστικά άχρηστη στα χέρια σας), ωστόσο αυτή τη φορά έχουμε μία επίσημη πρόταση από την Apple.

Το online εργαλείο είναι διαθέσιμο μέσω του  iCloud.com, εδώ, και απλώς απαιτεί την συμπλήρωση του IMEI ή του σειριακού αριθμού της συσκευής:

apple-online-tool-check-activation-lock-status-ios-devices

Σχετικά με το Activation Lock:

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που εισήγαγε η Apple με το iOS 7 ήταν το Activation Lock, μία νέα δικλίδα ασφαλείας για τους χρήστες που σε ενδεχόμενη απώλεια της συσκευής αφαιρεί 3 βασικά δικαιώματα, αν προηγουμένως δεν εισαχθεί ο κωδικός του τελευταίου λογαριασμού Apple ID με τον οποίο η συσκευή ήταν συνδεδεμένη:

Turn off Find My iPhone
Erase device
Reactivate device

Μία ομολογουμένως πολύ χρήσιμη λειτουργία για τον τελικό χρήστη που μπορεί να δράσει αποτρεπτικά για τους επίδοξους ελαφροχέρηδες που καραδοκούν να αρπάξουν την αγαπημένη σας συσκευή καθώς την καθιστά πρακτικά άχρηστη.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.