Έξυπνο σπίτι με έξυπνα gadgets [Advertorial]


By
Posted on Thursday November 13th, 2014 / 19:39

Το έξυπνο σπίτι δεν είναι πλέον ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε ακριβό σπορ και σίγουρα δε χρειάζεται να μπλέξει κανείς με δύσκολες οδηγίες χρήσης, ένα χάος καλωδίων και άχαρα μεταλλικά “μαραφέτια” που μολύνουν την αισθητική του χώρου μας.

Χρησιμοποιούμε όλοι μας το iPhone και το iPad για να ελέγχουμε τα email μας, να ενημερώνουμε το Facebook status μας και να παίζουμε “Angry Birds Star Wars”… Ξέρεις όμως ότι μπορείς να ελέγξεις το φωτισμό, τη θερμοκρασία αλλά και την ασφάλεια στο σπίτι από την iOS συσκευή που έχεις στα χέρια σου; Οι συσκευές αυτές δε θα κάνουν απλώς τη ζωή σου πιο εύκολη – θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα, θα έχουν το “νου” τους στο μωρό στην κούνια, μέχρι που θα αναλάβουν την κηπουρική σας!!!

Οι έξυπνες λάμπες της Philips αποτελούν ένα νέο σύστημα φωτισμού με την ονομασία Hue που επιτρέπει στο χρήστη να αναβοσβήνει τα φώτα του σπιτιού του, να αλλάζει χρώμα και να διαμορφώνει τη φωτεινότητα τους, απευθείας από το iPhone ή το iPad του. Ο χρήστης μπορεί να δώσει στα φώτα τις ονομασίες που θέλει (γραφείο, σαλόνι, υπνοδωμάτιο), να επιλέξει ανάμεσα σε 12 προεπιλεγμένους χρωματισμούς (για ηρεμία, για ανάγνωση, προσομοίωση ανατολής-δύσης) και να προγραμματίσει διάφορες ενέργειες όπως π.χ. σβήσιμο όλων των φώτων στο διάστημα 00:30-07:30.

Η σειρά διαθέτει, εκτός από το απαραίτητο Starter Kit, τους συνηθισμένους βιδωτούς λαμπτήρες, spot τύπου GU10, ταινίες led, φωτιστικό οριζόντιας επιφάνειας.

Οι κάμερες ασφαλείας της Bluestork, πανεύκολες στην εγκατάσταση – χωρίς να χρειάζεται ειδικό συνεργείο και να γίνει το σπίτι εργοτάξιο είναι μία προσιτή λύση με IP κάμερες που θα σας βοηθήσουν να εποπτεύετε τους χώρους σας όπου και αν βρίσκεστε.

Bluestork ios camera

Κάμερες για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, μπορούν να μπουν σε τοίχο, ταβάνι ή οριζόντια επιφάνεια και σας επιτρέπουν να ελέγχετε τον χώρο σας ακόμα και σε συνθήκες έλλειψης φυσικού φωτός (νυχτερινή λήψη). Επιπλέον θα κρατήσουν αυτόματα στιγμιότυπα και θα σας ειδοποιήσουν σε περίπτωση που καταγραφεί οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

Αξεσουάρ για τον κακό μας τον καιρό. Η Netatmo, με το Netatmo Weather Station, μας προτείνει έναν έξυπνο μετεωρολογικό σταθμό που θα μας δώσει μετρήσει όχι μόνο για τη θερμοκρασία και την υγρασία εντός και εκτός σπιτιού αλλά και για την ποιότητα του αέρα, την ηχητική μόλυνση και θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε  τα μοτίβα και τους κύκλους του καιρού στο περιβάλλον μας.

Η ίδια εταιρεία με το Netatmo Thermostat μας δίνει λύσεις με τον επιτοίχιο θερμοστάτη με συνδεσιμότητα WiFi που εκτός από τον τηλεχειρισμό της θέρμανσής, μας βοηθάει να μειώσουμε το λογαριασμό έως και 25% ανακαλύπτοντας και μελετώντας την κατανάλωση ενέργειάς χάρη στο ιστορικό της θερμοκρασίας και της θέρμανσης.

Ακόμα και τα φυτά έχουν τη φροντίδα από το iPhone σας μέσω του Parrot Flower Power. Χωρίς να λερώσετε τα χέρια σας το έξυπνο αυτό gadget μετράει με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο τις παραμέτρους ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την καλή υγεία των φυτών: υγρασία χώματος, λίπασμα, θερμοκρασία περιβάλλοντος και ένταση φωτός. Θα λαμβάνετε λοιπόν γνωστοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, όταν τα φυτά σας έχουν ανάγκη από πότισμα, λίπασμα, φως ή διαφορετική θερμοκρασία.
Comments are closed.