Το iPhone 6 Plus κερδίζει το 41% των πωλήσεων Phablets στις Η.Π.Α


By
Posted on Thursday December 4th, 2014 / 13:58

iphone 6 iphone 6 plus

Οι πωλήσεις του iPhone 6 Plus έφτασαν το 41% των συνολικών πωλήσεων της κατηγορίας των Phablets (smartphones με οθόνη 5.5 ιντσών και άνω), σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Kantar Worldpanel για το τρίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, στις Η.Π.Α.

Το ποσοστό αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως το iPhone 6 Plus διατέθηκε προς κυκλοφορία στις 19 Σεπτεμβρίου (οπότε ολόκληρος ο μήνας Αύγουστος και τα 2/3 του μήνα Σεπτεμβρίου δεν απέδωσαν πωλήσεις), δείχνει την τεράστια ζήτηση της συσκευής από το κοινό που επιζητά ένα Phablet, τουλάχιστον στις Η.Π.Α.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας:

  • Οι πωλήσεις των Phablets αντιπροσωπεύουν πλέον το 10% των συνολικών πωλήσεων των smartphones. Το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν μόλις 2%.
  • Το iPhone 6 ήταν η κορυφαία σε πωλήσεις iOS συσκευή με ποσοστό 33%. Δεύτερη συσκευή σε πωλήσεις ήταν το iPhone 5S με 26%, τρίτη το iPhone 5C με 18% ενώ το iPhone 6 Plus ακολούθησε με 10% επί του συνολικού ποσοστού πωλήσεων iOS συσκευών για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  • Όσον αφορά τους αγοραστές των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, το 85% αυτών ήταν ήδη χρήστες iOS συσκευών ενώ το 9% μεταπήδησαν από το Android.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.