Πως να βελτιώσετε τον ήχο στα ακουστικά Apple In-Ear


By
Posted on Wednesday February 25th, 2015 / 13:15

Δοκιμάστε αυτά τα βήματα αν παρατηρήσετε ότι ο ήχος των ακουστικών Apple In-Ear δεν έχει αρκετά μπάσα, ακούγεται πολύ “λεπτός”, υστερεί σε ευκρίνεια ή δεν είναι καθαρός.

Για βέλτιστες επιδόσεις και ποιότητα ήχου, τα ακουστικά Apple In-Ear πρέπει να εφαρμόζουν όσο το δυνατόν καλύτερα στο αυτί σας, όπως ένα ζευγάρι ωτοασπίδες. Όταν τα φορέσετε σωστά, οι περισσότεροι εξωτερικοί ήχοι θα πρέπει να αποκλείονται και η μουσική να έχει πλούσια μπάσα. Όπως όλα τα ακουστικά τύπου in-ear, θα πρέπει να εφαρμόζουν καλά στα αυτιά σας για να έχετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου.

Για να τοποθετήσετε σωστά τα ακουστικά, ανοίξτε λίγο περισσότερο τον ακουστικό πόρο του αυτιού σας όταν τα τοποθετείτε, τραβώντας ελαφρά το πάνω ή το κάτω μέρος του αυτιού σας με το ένα χέρι.

Apple In-Ear headphones Ear Tip SizesΗ Apple παρέχει τρία μεγέθη για τα μαξιλαράκια των ακουστικών. Το μεσαίο μέγεθος είναι τοποθετημένο στα ακουστικά και η συσκευασία περιλαμβάνει μικρό και μεγάλο μέγεθος. Αν έχετε τοποθετήσει τα ακουστικά όσο το δυνατόν καλύτερα αλλά δεν μπορείτε να πετύχετε καλή εφαρμογή, δοκιμάστε ένα μαξιλαράκι με μεγαλύτερο μέγεθος. Αν πετύχετε καλή εφαρμογή με ένα μαξιλαράκι αλλά τα ακουστικά δεν είναι άνετα, δοκιμάστε ένα μαξιλαράκι με μικρότερο μέγεθος.Ίσως χρειαστείτε διαφορετικά μεγέθη για το αριστερό και το δεξί αυτί σας.

Κρατήστε καθαρά τα μαξιλαράκια των ακουστικών αφαιρώντας τα από τα ακουστικά και πλένοντάς τα με ζεστό νερό και λίγο καθαριστικό για τα πιάτα. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα μαξιλαράκια πριν τα τοποθετήσετε ξανά στα ακουστικά.

Αφαιρέστε τα μαξιλαράκια τραβώντας τα απαλά από την άκρη των ακουστικών. Τοποθετήστε τα ξανά σπρώχνοντάς τα απαλά στην άκρη των ακουστικών μέχρι να συγκρατηθούν από το λαστιχένιο δακτύλιο.

Καθαρίστε ή αντικαταστήστε τα πλέγματα

Τα πλέγματα προστατεύουν τα ηχεία των ακουστικών από ζημιές. Αν τα πλέγματα δεν είναι καθαρά ή ο ήχος δεν είναι ευκρινής, καθαρίστε ή αντικαταστήστε τα (συμπεριλαμβάνεται πρόσθετο ζευγάρι).

Apple In-Ear headphones mesh caps cleaningΓια να καθαρίσετε τα πλέγματα, αφαιρέστε τα μαξιλαράκια σιλικόνης και έπειτα ξεβιδώστε τα πλέγματα από τα ακουστικά. Τοποθετήστε τα πλέγματα σε ζεματιστό νερό για 30 λεπτά μαζί με λίγο καθαριστικό για τα πιάτα.

Προσέξτε μην προκαλέσετε ζημιά στα πλέγματα από υπερβολική πίεση ή τριβή. Ο καθαρισμός θα πρέπει να προέλθει από το ζεματιστό νερό και όχι από το τρίψιμο. Όταν τα πλέγματα καθαρίσουν εντελώς, ξεβγάλτε τα με κρύο νερό και στεγνώστε τα καλά πριν τα βιδώσετε ξανά στα ακουστικά και τοποθετήσετε τα μαξιλαράκια σιλικόνης.

Μην χρησιμοποιείτε τα ακουστικά χωρίς τα μαξιλαράκια σιλικόνης. Πριν συνδέσετε τα μαξιλαράκια, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει σωστά τα πλέγματα. Επειδή τα ακουστικά In-ear δεν είναι αδιάβροχα, μην τα πλύνετε με οποιονδήποτε τρόπο χρησιμοποιώντας νερό. Μπορείτε να σκουπίσετε την εξωτερική πλευρά τους χρησιμοποιώντας μια υγρή πετσέτα για να αφαιρέσετε βρωμιές και σκόνες.

Προστασία της ακοής σας

Αν χρησιμοποιείτε τα ακουστικά σε υψηλές εντάσεις, κινδυνεύετε με μόνιμη απώλεια της ακοής σας. Μπορεί να συνηθίσετε με την πάροδο του χρόνου στην υψηλή ένταση του ήχου, με αποτέλεσμα η ένταση να μοιάζει κανονική. Ωστόσο, η ακρόαση εξακολουθεί να είναι επιζήμια για την ακοή σας. Πριν συμβεί αυτό, ορίστε την ένταση σε ένα ασφαλές επίπεδο. Αν ακούτε κουδούνισμα στα αυτιά σας ή ο ήχος από την ομιλία δεν ακούγεται καθαρά, μειώστε την ένταση του ήχου ή διακόψτε τη χρήση των ακουστικών και επισκεφτείτε το γιατρό σας για να ελέγξει την ακοή σας. Όσο πιο δυνατή είναι η ένταση, τόσο λιγότερος χρόνος χρειάζεται για να επηρεαστεί η ακοή σας. Οι ειδικοί συνιστούν τα εξής, προκειμένου να αποφύγετε τυχόν προβλήματα ακοής:

  • Περιορίστε το χρόνο που χρησιμοποιείτε τα ακουστικά σε υψηλή ένταση.
  • Αποφύγετε την αύξηση της έντασης, όταν βρίσκεστε σε θορυβώδες περιβάλλον.
  • Μειώστε την ένταση αν δεν μπορείτε να ακούσετε την ομιλία ατόμων που βρίσκονται κοντά σας.

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.