Οδηγός χρήσης εφεδρικών αντιγράφων iCloud


By
Posted on Saturday March 7th, 2015 / 16:42

Οδηγός χρήσης εφεδρικών αντιγράφων iCloud για την μεταφορά περιεχομένου από το τρέχον iPhone, iPad ή iPod touch σε μια άλλη συσκευή.

Χρήση εφεδρικού αντιγράφου iCloud

Μπορείτε να χρησιμοποιήστε τα εφεδρικά αντίγραφα iCloud για να δημιουργήσετε εφεδρικά αντίγραφα της προηγούμενης συσκευής σας και κατόπιν να επαναφέρετε το εφεδρικό αντίγραφο σε νέα συσκευή. Τα αποθηκευμένα μηνύματα, οι λογαριασμοί email, οι φωτογραφίες, οι σημειώσεις και άλλες προσωπικές ρυθμίσεις θα μεταφερθούν στη νέα σας συσκευή.

Ενεργοποίηση της επιλογής “Αντίγραφο iCloud”

Ξεκινήστε δημιουργώντας εφεδρικά αντίγραφα της παλιάς συσκευής σας στο iCloud:

 1. Μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις > iCloud > Αποθήκευση και αντίγραφα.
 2. Ενεργοποιήστε την επιλογή “Αντίγραφο iCloud”.

icloud-storage_and_backup-turn_on

Ίσως χρειαστεί να συνδέσετε τη συσκευή σε παροχή ρεύματος και να ενεργοποιήσετε τη σύνδεση Wi-Fi.

Άμεση δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων

Το iCloud δημιουργεί αυτόματα ένα εφεδρικό αντίγραφο της συσκευής σας μία φορά την ημέρα. Για να δημιουργήσετε εφεδρικά αντίγραφα της συσκευής σας, πριν από τη μεταφορά περιεχομένου:

 1. Μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις > iCloud > Αποθήκευση και αντίγραφα.
 2. Αγγίξτε “Αντίγραφο τώρα”.
 3. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων. Ο χρόνος που απαιτείται εξαρτάται από το μέγεθος του εφεδρικού αντιγράφου και από την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο.

icloud-storage_and_backup-back_up_now

Διαμόρφωση της νέας συσκευής σας

Μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία εφεδρικού αντιγράφου της προηγούμενης συσκευής σας, ενεργοποιήστε τη νέα συσκευή. Ακολουθήστε τον βοηθό διαμόρφωσης, ο οποίος θα σας ζητήσει να επιλέξετε τα εξής:

 • Τη γλώσσα και τη χώρα
 • Αν θα ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες τοποθεσίας
 • Το δίκτυο Wi-Fi

Αν έχετε ήδη διαμορφώσει τη συσκευή σας, μπορείτε να την επαναφέρετε προκειμένου να ολοκληρώσετε ξανά τον βοηθό διαμόρφωσης iOS και να επιλέξετε την επαναφορά από το εφεδρικό αντίγραφο. Αγγίξτε την επιλογή Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Περιεχόμενο και ρυθμίσεις. Επιλέξτε αυτήν την ενέργεια μόνο αν έχετε ήδη ένα εφεδρικό αντίγραφο.

Επαναφορά από εφεδρικό αντίγραφο iCloud

Όταν σας ζητηθεί να ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση:

 1. Επιλέξτε “Επαναφορά από iCloud”.
 2. Αγγίξτε την επιλογή “Επόμενο”.
 3. Πληκτρολογήστε το Apple ID και το συνθηματικό σας.

restore_from_backup

Επιλογή του εφεδρικού αντιγράφου

Επιλέξτε το εφεδρικό αντίγραφο της προηγούμενης συσκευής σας και αγγίξτε την επιλογή “Επαναφορά”. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η επαναφορά της συσκευής από το εφεδρικό αντίγραφο.

icloud-choose_backup

Ο χρόνος που απαιτείται εξαρτάται από το μέγεθος του εφεδρικού αντιγράφου και από την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο.

Συγχρονισμός άλλου περιεχομένου από το iTunes

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς, θα γίνει επανεκκίνηση της συσκευής σας. Για να συγχρονίσετε δεδομένα που δεν συμπεριλαμβάνονται στο εφεδρικό αντίγραφο (όπως μουσική, βίντεο ή εφαρμογές που δεν έχετε αγοράσει από το iTunes Store ή το App Store ), θα πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή στο iTunes. Για να αλλάξετε τον τύπο περιεχομένου που θα συγχρονιστεί, επιλέξτε τις καρτέλες συγχρονισμού στο iTunes.

Εισαγωγή των συνθηματικών σας

Κατά την επαναφορά ενός εφεδρικού αντιγράφου iCloud σε μια νέα συσκευή, θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε το συνθηματικό σας για το Apple ID, το email σας και τους υπόλοιπους λογαριασμούς που χρησιμοποιείτε, όπως π.χ. το λογαριασμό του τηλεφωνητή.

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.