Προχωράει η διασύνδεση των Android wear smartwatches με το iPhone!


By
Posted on Tuesday March 17th, 2015 / 20:10

Πριν από λίγες ημέρες είδαμε τον developer Mohammad Abu-Garbeyyeh να κάνει hack το Android Wear του Moto 360 ώστε να δέχεται notifications από ένα iPhone:

Σήμερα ο ίδιος developer δημοσίευσε νέο βίντεο στο οποίο μας παρουσιάζει τη λειτουργία απάντησης κλήσης από το iPhone στο Moto 360. Όπως τονίζει ο developer, το iPhone δεν χρειάζεται να είναι Jailbroken:

Το project λοιπόν της διασύνδεσης των Android wear smartwatches με το iPhone προχωράει ικανοποιητικά και το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν ο developer καταφέρει να προλάβει την Google η οποία σχεδιάζει να διαθέσει επίσημα την εφαρμογή Android Wear στο App store, κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον.

Τι είναι το Android Wear;

Αποτελεί την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android για φορετές συσκευές (ως επί το πλείστον smartwatches) η οποία προσφέρει χρήσιμες λειτουργίες που επιτρέπουν στον χρήστη να αφήσει στην άκρη το smartphone του.

Ενδεικτικά:

Προβολή ειδοποιήσεων από πληθώρα εφαρμογών
Προβολή υπενθύμισης για πληθώρα δραστηριοτήτων
Δυνατότητα απάντησης ή απόρριψης τηλεφωνικής κλήσης με αυτόματη αποστολή προκαθορισμένου γραπτού μηνύματος
Δυνατότητα αναζήτησης με φωνητικές εντολές (Google Now)
Άμεσος συγχρονισμός των εφαρμογών και της εικόνας τους με το smartphone/tablet

Ήδη στα τέλη Οκτωβρίου του περασμένου έτους ο Jeff Chang (product manager του Android Wear) είχε δηλώσει στη Huffington Post, πως η Google θέλει να καταστήσει το Android Wear συμβατό με συσκευές iOS καθώς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη μπροστά στη μεγάλη μάζα χρηστών συσκευών της Apple.

“Πάντοτε επιθυμούμε να εξυπηρετήσουμε όσους περισσότερους χρήστες γίνεται, επομένως, μας ενδιαφέρει να φέρουμε το Android Wear σε αυτήν την κατεύθυνση. Όμως, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, σωστά; Υπάρχουν τεχνικοί περιορισμοί και ασυμβατότητες των APIs που μας δυσκολεύουν αρκετά”

Αφήστε το σχόλιο σας στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.