Το Facebook Messenger μετατρέπεται σε ολοκληρωμένη πλατφόρμα!


By
Posted on Thursday March 26th, 2015 / 14:48

facebook-messenger

Πολλές και σημαντικές οι ανακοινώσεις του Facebook κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου F8, οι οποίες αν και αφορούν πρώτιστα τους developers δε θα αφήσουν ανεπηρέαστο τον τελικό χρήστη. Κάθε άλλο μάλιστα!

Facebook Messenger

Το Facebook αναβαθμίζει την εφαρμογή Facebook Messenger και ουσιαστικά τη μετατρέπει σε μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα. Πλέον οι developers θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν εξειδικευμένες εφαρμογές που θα “τρέχουν” μέσα από το Messenger ή να προσθέσουν ξεχωριστό κουμπί “Messenger” σε 3rd-party apps που θα οδηγεί απευθείας στην πλατφόρμα επικοινωνίας για άμεσο διαμοιρασμό των πληροφοριών μεταξύ των χρηστών.

facebook_messenger_platform

Σκεφτείτε για παράδειγμα μια 3rd-party εφαρμογή για την αγορά εισιτηρίων. Αν διαθέτει κουμπί Messenger, τότε ο χρήστης θα μπορεί μετά την αγορά να μοιραστεί τις πληφορορίες για την ταινία-συναυλία-εκδήλωση όπου θα παρευρεθεί με κάποιον φίλο του μέσα από το Messenger με ένα κλικ.

facebook-messenger-platform-apps

Σε ό,τι αφορά τις “εσωτερικές” εφαρμογές γραμμένες για την πλατφόρμα Messenger, ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους αρκετές με θέμα κυρίως τις φωτογραφίες και τη διασκέδαση (βλ. Bitmoji, PingTank, Ditty, Kanvas).

Ακόμη, μια ενδιαφέρουσα πτυχή της πλατφόρμας Messenger αφορά τους επαγγελματίες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τους χρήστες επιτρέποντάς τους την αποστολή μηνύματος για την εκτέλεση διάφορων ενεργειών (π.χ. κράτηση εισιτηρίων, ενημέρωση για προϊόν ή υπηρεσία, ερωτήσεις κλπ.).

Διαβάστε για όλες τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο Facebook, στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Techgear.gr

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: ,
Comments are closed.