Στην Samsung ο A9 επεξεργαστής του επόμενου iPhone


By
Posted on Monday April 6th, 2015 / 11:36

a9 iPhone iPad

Οι φήμες των τελευταίων μηνών επιβεβαιώνονται και η Samsung θα είναι αυτή που θα κατασκευάσει τον A9 επεξεργαστή των επόμενων iOS συσκευών. Εξαιτίας των δικαστικών διαμάχών της με τη Samsung,  το 2013 η Apple στράφηκε στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) για την κατασκευή των επεξεργαστών της. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, τον περασμένο Σεπτέμβρη η Samsung εξακολουθούσε να βρίσκεται πίσω από την παραγωγή του 40% των A8 chips.

Ο λόγος που η Apple θα εμπιστευτεί και πάλι τη Samsung είναι ότι η τελευταία χρησιμοποιεί πιο εξελιγμένες μεθόδους (μικρο-αρχιτεκτονική λιθογραφίας στα 14 νανόμετρα) από την TSMC με αποτέλεσμα να κατασκευάζει μικρότερα chips με λιγότερες απαιτήσεις σε ενέργεια και μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η παραγωγή του νέου επεξεργαστή θα πραγματοποιηθεί κατά κύριο λόγο στο εργοστάσιο Giheung στην Νότιο Κορέα, ενώ παράλληλα μέρος της παραγωγής θα αναλάβει και η Globalfoundries, εταιρεία που συνεργάζεται στενά με τη Samsung.

via Mauser

Σχολιασμός στο forum

Tags:
Comments are closed.