Επισκευή οθόνης (digitizer) iPhone 5


By
Posted on Friday March 6th, 2015 / 15:00

iphone-5

Το iPhone 5, φέρει οθόνη με ξεχωριστό σχεδιασμό, χαρίζοντας μία σχετικά μεγάλη επιφάνεια αφής, σε συνδυασμό με ένα πολύ λεπτό προφίλ. Ο συνδυασμός αυτός, επιτρέπει στο χρήστη να χειρίζεται τη συσκευή του με το ένα χέρι με εξαιρετική άνεση. Σημειώστε δε πως η οθόνη του iPhone 5, είναι τύπου retina, προσφέροντας ανάλυση 1136 x 640 pixels, ικανή να αποδώσει  ζωηρά και έντονα χρώματα.

Επισκευή Οθόνης iPhone 5

Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι στιγμές που ενδέχεται να γλιστρήσει από τα χέρια και να καταλήξει στο έδαφος. Αποτέλεσμα της πτώσης είναι το ράγισμα η σπάσιμο, της οθόνης της συσκευής, εμφάνιση μελανών σημείων, ακανόνιστες ή παράλληλες γραμμές στην οθόνη, έλλειψη απόκρισης αυτής ή ακόμη και ανεξέλεγκτες ενεργοποιήσεις εφαρμογών.

Εδώ να αναφέρουμε πως η οθόνη LCD, και η οθόνη αφής (digitizer) είναι εξαρτήματα συγκολλημένα μεταξύ τους και είναι αδύνατο να αλλαχθούν ξεχωριστά. Συνεπώς εάν υποστεί ζημιά το digitizer, θα αλλαχθεί και η οθόνη LCD της συσκευής και το αντίστροφο.  Η αντικατάσταση της οθόνης ενός iPhone 5 δεν είναι απλή υπόθεση καθώς θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί η συσκευή να γίνει η αλλαγή και να συναρμολογηθεί ξανά χωρίς η διαδικασία να επιφέρει περισσότερα προβλήματα.

Ως εκ τούτου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να απευθυνθείτε σε ένα επαγγελματικό εργαστήριο κι όχι στο φίλο που ανοίγει τη δική του συσκευή, ή να ακολουθήσετε εκπαιδευτικούς οδηγούς του διαδικτύου και να προχωρήσετε ο ίδιος στην προσπάθεια επισκευής του. Μη εξειδικευμένοι λοιπόν τεχνικοί οι οποίοι ασχολούνται μόνο με συγκεκριμένες εργασίες πάνω στις iOS συσκευές, όπως αντικατάσταση digitizer και μπαταρίας ή αντικατάσταση μόνο ανταλλακτικών, δεν είναι σε θέση να επιδιορθώσουν με την απαιτούμενη ασφάλεια τη συσκευή σας.

Σύγχρονα εργαστήρια ired

Mία από τις προτάσεις είναι τα εργαστήρια ired, που πέραν του ότι βρίσκονται παντού σε διαφορετικές περιοχές του νομού Αττικής, διαθέτουν και τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό πανελλαδικά για επισκευές iOS συσκευών. Υπερέχουν σε σημαντικούς τομείς από άλλα επισκευαστικά κέντρα, διαθέτοντας έναν ικανό αριθμό έμπειρων και διπλωματούχων ηλεκτρονικών τεχνικών σε συσκευές iPhone – iPad οι οποίοι επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια.

Τα εργαστήρια ired επιτυγχάνουν υψηλό ποσοστό επιτυχημένων επισκευών, το οποίο οφείλεται τόσο στο εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και στην ποιότητα των ανταλλακτικών που χρησιμοποιούν. Όλα τα ανταλλακτικά είναι ολοκαίνουρια τύπου OEM, ικανά να προσφέρουν μία ποιοτική επισκευή.

Η ταχύτητα, η αξιοπιστία, η πανελλαδική κάλυψη, η προσφερόμενη εγγύηση, είναι μερικά ακόμη από τα πλεονεκτήματα που κάνουν τα σύγχρονα εργαστήρια ired, ξεχωριστά και ασύλληπτα ανταγωνιστικά.

Το iPhone είναι ένα εργαλείο δουλειάς και διασκέδασης, αναπόσπαστο κομμάτι όλων των κατόχων. Πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο που θα το εμπιστευτείτε, καθώς δεν πρόκειται για ευτελούς αξίας συσκευή.
Comments are closed.