Μάθε τα πάντα για την ”Ροή φωτογραφιών” (Photo Stream)


By
Posted on Monday April 20th, 2015 / 15:45

iphone-photo-stream-roi-fotografiwn

Με τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” (Photo Stream), όταν τραβάτε μια φωτογραφία με μια συσκευή, εμφανίζεται αυτόματα σε όλες τις υπόλοιπες συσκευές σας.

Τι χρειάζεται για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”;

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό iCloud, συμβατές συσκευές και ενημερωμένο λογισμικό:

 • iPhone, iPad ή iPod touch με iOS 5.1 ή νεότερη έκδοση
 • Mac με OS X Lion v10.7.5 ή νεότερη έκδοση και iPhoto 9.2.2 ή Aperture 3.2.3 ή νεότερη έκδοση
 • Apple TV (2ης γενιάς) με Ενημέρωση λογισμικού Apple TV 5.0 ή νεότερη
 • PC με Windows 7 ή νεότερη έκδοση και είτε iCloud για Windows 4.0 είτε Πίνακα ελέγχου iCloud 3.1 ή νεότερη έκδοση

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”;

Αφού ενημερώσετε τις συσκευές σας και ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας στο iCloud, μπορείτε να ενεργοποιήσετε εύκολα τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” σε οποιαδήποτε συσκευή σας:

 • Συσκευές iOS: Μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις > iCloud > Φωτογραφίες και ενεργοποιήστε τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”.
 • Mac:
  1. Μεταβείτε στο μενού Apple () > Προτιμήσεις συστήματος > iCloud.
  2. Επιλέξτε το πλαίσιο επιλογής “Φωτογραφίες” (ή “Ροή φωτογραφιών”).
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογές” και βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένη η λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”.
  4. Ανοίξτε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με τη Ροή φωτογραφιών (iPhoto ή Aperture) και βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” είναι ενεργοποιημένη σε αυτήν την εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της λειτουργίας “Η Ροή φωτό μου” από τις προτιμήσεις του iPhoto ή του Aperture.
 • PC:
  1. Ανοίξτε το iCloud για Windows 4.0 (ή τον Πίνακα ελέγχου του iCloud) και επιλέξτε το πλαίσιο επιλογής για τις Φωτογραφίες.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογές”, βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” είναι ενεργοποιημένη και προσαρμόστε τις ρυθμίσεις.
  3. Πατήστε “Εφαρμογή” όταν τελειώσετε.

Χρησιμοποιεί η λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” τον αποθηκευτικό χώρο iCloud;

Όχι. Οι φωτογραφίες που ανεβάζετε στη Ροή φωτογραφιών δεν καταναλώνουν το χώρο αποθήκευσης iCloud σας.

Η χρήση της λειτουργίας “Η Ροή φωτό μου” υποκαθιστά τη χρήση του Εφεδρικού αντίγραφου iCloud ή του iTunes για τη δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων των φωτογραφιών μου;

Όχι. Οι φωτογραφίες στη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” αποθηκεύονται στον διακομιστή iCloud για 30 ημέρες. Για να αποθηκεύσετε ή να δημιουργήσετε εφεδρικά αντίγραφα αυτών των φωτογραφιών, πρέπει να τις αποθηκεύσετε από τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” στη συσκευή σας iOS. Επιλέξτε τις φωτογραφίες και, στη συνέχεια, επιλέξτε Κοινή χρήση > Αποθήκευση εικόνας. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε εφεδρικά αντίγραφα των φωτογραφιών σας χρησιμοποιώντας το iCloud ή το iTunes.

Ποιες μορφές φωτογραφιών υποστηρίζει η λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”;

Η λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” υποστηρίζει τις μορφές φωτογραφιών JPEG, TIFF, PNG και τις περισσότερες μορφές RAW. Η λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” δεν υποστηρίζει βίντεο.

Πότε γίνεται το ανέβασμα των φωτογραφιών στη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”;

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” στις συσκευές σας, όλες οι νέες φωτογραφίες που βγάζετε ή εισάγετε σε αυτές τις συσκευές θα ανεβαίνουν αυτόματα.

 • Συσκευές iOS: Οι νέες φωτογραφίες που βγάζετε θα ανεβαίνουν αυτόματα στη ροή φωτογραφιών σας, όταν κλείνετε την εφαρμογή Κάμερα και συνδέεστε σε Wi-Fi. Η λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” δεν προωθεί φωτογραφίες μέσω συνδέσεων κινητού δικτύου.
 • Υπολογιστές Mac: Κάθε νέα φωτογραφία που εισάγετε στο iPhoto ή στο Aperture ανεβαίνει αυτόματα, όποτε συνδέεστε σε Wi-Fi ή Ethernet. Εναλλακτικά, μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας στο iPhoto ή στο Aperture, ώστε να ανεβαίνουν μόνο οι φωτογραφίες που προσθέτετε χειροκίνητα στη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”.
 • PC με iCloud για Windows 4.0 (ή Πίνακα ελέγχου iCloud 3.1): Ανοίξτε ένα παράθυρο Εξερεύνησης των Windows και επιλέξτε “Φωτογραφίες iCloud” στα Αγαπημένα. Ανοίξτε τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”. Κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη φωτογραφιών”. Επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να προσθέσετε στη Ροή φωτογραφιών και πατήστε “Άνοιγμα”.

Για πόσο καιρό αποθηκεύονται οι φωτογραφίες της λειτουργίας “Η Ροή φωτό μου” στο iCloud;

Οι φωτογραφίες που ανεβάζετε στη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” αποθηκεύονται στο iCloud για 30 ημέρες, ώστε να έχουν οι συσκευές σας αρκετό χρόνο για να συνδεθούν και να τις κατεβάσουν.

Πόσες φωτογραφίες μπορούν να αποθηκευτούν στη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” στις συσκευές και τους υπολογιστές μου;

Το iCloud προωθεί όλες τις φωτογραφίες στο άλμπουμ “Πρόσφατες προσθήκες” ή στο άλμπουμ “Η Ροή φωτό μου”, στις συσκευές και στους υπολογιστές σας, και τις διαχειρίζεται αποδοτικά, ώστε να μην εξαντληθεί ο αποθηκευτικός χώρος σας.

Οι συσκευές iOS διατηρούν μια τρέχουσα συλλογή των τελευταίων 1000 φωτογραφιών σας στην καρτέλα “Φωτογραφίες” (ή στο άλμπουμ “Η Ροή φωτό μου” σε iOS 7). Από εκεί, μπορείτε να περιηγηθείτε στις πρόσφατες φωτογραφίες σας ή να μετακινήσετε αυτές που σας αρέσουν σε ένα άλλο άλμπουμ, για να τις κρατήσετε για πάντα στη συσκευή σας.

Επειδή το Mac ή το PC σας έχουν περισσότερο διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης από τις συσκευές iOS, μπορείτε να επιλέξετε να γίνεται αυτόματη λήψη όλων των φωτογραφιών από τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”.

 • Στις προτιμήσεις του iPhoto ή του Aperture στο Mac σας, επιλέξτε “Φωτογραφίες” (ή “Η Ροή φωτό μου”) > Η Ροή φωτό μου > Αυτόματη εισαγωγή. Θα γίνει εισαγωγή όλων των φωτογραφιών που βρίσκονται στη ροή φωτογραφιών στους φακέλους “Γεγονότα”, “Έργα”, “Φωτογραφίες”, “Πρόσωπα” και “Τοποθεσίες” στο iPhoto ή το Aperture.
 • Θα γίνει εισαγωγή όλων των φωτογραφιών στο PC σας με τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” ενεργοποιημένη στον Πίνακα ελέγχου
  C:\\Users\<user name>\Pictures\iCloud Photos\My Photo Stream
  

Εξαιτίας περιορισμών του χώρου αποθήκευσης, το Apple TV σας ενδέχεται να εμφανίσει μόνο τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες σας.

Αποθηκεύονται όλες οι φωτογραφίες που λαμβάνονται με λειτουργία ριπής στο iPhone 5s ή νεότερο μοντέλο στη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”;

Όταν λαμβάνετε φωτογραφίες με λειτουργία ριπής, μόνο οι αγαπημένες φωτογραφίες σας εισάγονται στη συσκευή σας. Στο iOS 7.1 και τις νεότερες εκδόσεις, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύετε όλες τις φωτογραφίες που λαμβάνετε με λειτουργία ριπής στη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”. Πατήστε Ρυθμίσεις > iCloud > Φωτογραφίες, και ενεργοποιήστε την επιλογή “Αποστολή φωτογραφιών ριπής”.

Πώς μπορώ να προβάλω φωτογραφίες από τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”;

 • iPhone, iPad ή iPod touch: Οι νέες φωτογραφίες σας θα εμφανιστούν στο άλμπουμ “Πρόσφατες προσθήκες” (ή στο άλμπουμ “Η Ροή φωτό μου” σε iOS 7) στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Σε iOS 8, η λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” θα εισάγει τις φωτογραφίες των τελευταίων 30 ημερών στο άλμπουμ “Πρόσφατες προσθήκες”. Οι παλιότερες των 30 ημερών φωτογραφίες εισάγονται στην καρτέλα “Φωτογραφίες”.  Σε iOS 7 μπορείτε να εντοπίσετε τις φωτογραφίες σας πατώντας την καρτέλα “Ροή φωτογραφιών” και, στη συνέχεια, πατώντας “Η Ροή φωτό μου”.
 • Mac: Οι φωτογραφίες σας εμφανίζονται στην ενότητα “Κοινόχρηστα άλμπουμ” στο iCloud μέσα στο iPhoto 9.5 ή στο Aperture 3.5. Στις προηγούμενες εκδόσεις του iPhoto και του Aperture, οι φωτογραφίες σας εμφανίζονται στην ενότητα “Ροή φωτογραφιών”. Στο iPhoto 9.4 ή σε νεότερη έκδοση, ή στο Aperture 3.4 ή σε νεότερη έκδοση, ανοίξτε το άλμπουμ “Η Ροή φωτό μου”.
 • PC με Windows 8.1: Από την οθόνη Έναρξη, κάντε κλικ στο κάτω βέλος στην κάτω αριστερή γωνία και μετά επιλέξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες iCloud.
 • PC με Windows 8: Από την οθόνη Έναρξη, επιλέξτε “Φωτογραφίες iCloud”.
 • PC με Windows 7: Κάντε κλικ στο κουμπί έναρξης των Windows και επιλέξτε “Εικόνες”. Κάντε κλικ στις Φωτογραφίες iCloud ή στη Ροή φωτογραφιών στο μενού “Αγαπημένα” στο αριστερό τμήμα του παραθύρου. Κάντε διπλό κλικ στην επιλογή “Η Ροή φωτό μου”, για να δείτε τις φωτογραφίες σας.
 • Apple TV: Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο iCloud, μπορείτε να προβάλετε τις φωτογραφίες σας επιλέγοντας “Φωτογραφίες iCloud” ή “Ροή φωτογραφιών” από το κύριο μενού (ή επιλέγοντας Internet > Ροή φωτογραφιών στην Ενημέρωση λογισμικού 5.0 του Apple TV).

Ποια ανάλυση έχουν οι φωτογραφίες της λειτουργίας “Η Ροή φωτό μου”;

Σε Mac ή PC, η λήψη και η αποθήκευση των φωτογραφιών γίνεται σε πλήρη ανάλυση. Σε συσκευές iPhone, iPad, iPod touch και Apple TV, οι φωτογραφίες σας παρέχονται σε ανάλυση ειδικά διαμορφωμένη για τη συσκευή, η οποία επιτρέπει ταχύτερες λήψεις, ενώ μειώνει τις απαιτήσεις σε χώρο αποθήκευσης. Αν και οι πραγματικές διαστάσεις διαφέρουν, η ειδικά διαμορφωμένη έκδοση μιας φωτογραφίας που τραβήχτηκε με μια κανονική φωτογραφική μηχανή θα έχει ανάλυση 2048 x 1536 pixel όταν προωθηθεί στις συσκευές σας. Οι πανοραμικές φωτογραφίες μπορούν να έχουν πλάτος έως και 5400 pixel.

Πώς μπορώ να διαγράψω φωτογραφίες από τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”;

Μπορείτε να διαγράψετε φωτογραφίες από τη ροή φωτογραφιών με τον ίδιο τρόπο που διαγράφετε και άλλες φωτογραφίες από τη συσκευή iOS ή το Mac σας. Επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να καταργήσετε και πατήστε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων ή “Διαγραφή”. Στο PC σας, επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να διαγράψετε από τη ροή φωτογραφιών σας, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “Διαγραφή”. Όταν διαγράφετε μια φωτογραφία από τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” σε μια συσκευή, διαγράφεται και από την καρτέλα “Φωτογραφίες”, τα άλμπουμ σας και το iCloud. Οι φωτογραφίες που εισάγονται από τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” σε άλλες συσκευές δεν διαγράφονται.

Τι συμβαίνει στις φωτογραφίες μου, αν απενεργοποιήσω τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”;

Αν αποσυνδεθείτε από το iCloud ή απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” σε μια συσκευή iOS, όλες οι φωτογραφίες από το άλμπουμ “Η Ροή φωτό μου” διαγράφονται από αυτήν τη συσκευή. Όλες οι φωτογραφίες από τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” που έχουν εισαχθεί στο άλμπουμ “Πρόσφατες προσθήκες” και στην καρτέλα “Φωτογραφίες” θα διαγραφούν επίσης. Οι φωτογραφίες στη λειτουργία “Η Ροής φωτό μου” στις άλλες συσκευές σας δεν επηρεάζονται. Οι φωτογραφίες από τη “Ροή φωτό μου” αποθηκεύονται στο διακομιστή iCloud για 30 ημέρες από την ημερομηνία που τις ανεβάσατε στη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”. Αν συνδεθείτε στο iCloud με το ίδιο Apple ID και ενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου” σε μια άλλη συσκευή, αυτές οι φωτογραφίες θα κατέβουν αυτόματα σε αυτή τη συσκευή.

Προτού απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Η Ροή φωτό μου”, καλό θα ήταν να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες που θέλετε να κρατήσετε στη συσκευή σας.

Σχολιασμός και συζήτηση στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.