Σχετικά με την ειδοποίηση “Να θεωρείται αξιόπιστος αυτός ο υπολογιστής;” σε iPhone, iPad ή iPod touch


By
Posted on Monday April 27th, 2015 / 11:46

Όταν συνδέετε το iPhone, το iPad ή το iPod touch σε έναν νέο υπολογιστή ή μια άλλη συσκευή που επιχειρεί να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία της συσκευής σας iOS, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση που θα ζητά να επαληθεύσετε ότι θεωρείτε τη συνδεδεμένη συσκευή αξιόπιστη:

“Να θεωρείται αξιόπιστος αυτός ο υπολογιστής;” 

Αν πατήσετε “Αξιόπιστος”, θα επιτρέψετε σε αυτήν τη συσκευή να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας iOS.

Αν η συσκευή σας iOS είναι κλειδωμένη με συνθηματικό, θα χρειαστεί να ξεκλειδώσετε τη συσκευή για να εμφανιστεί η ειδοποίηση.

Για να επιβεβαιώσετε ότι ένας υπολογιστής είναι αξιόπιστος:

  1. Συνδέστε τον υπολογιστή στην iOS συσκευή σας.
  2. Αν η συσκευή iOS είναι κλειδωμένη με συνθηματικό, ξεκλειδώστε την.
  3. Πατήστε “Αξιόπιστος”.ios-na-theoreitai-aksiopistos-autos-o-ipologistis
  4. Αν πρόκειται να συγχρονίσετε τη συσκευή με το iTunes, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποδοχή”.

Ο αξιόπιστος υπολογιστής ή η συσκευή αποκτά πρόσβαση στα αρχεία και τις ρυθμίσεις της συσκευής σας iOS. Ένας αξιόπιστος υπολογιστής μπορεί να συγχρονιστεί με τη συσκευή iOS, να εισαγάγει φωτογραφίες, να αποκτήσει πρόσβαση σε ταινίες και βίντεο, επαφές και άλλο περιεχόμενο τέτοιου είδους, μέχρι να αποσυνδεθείτε. Τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας iOS δεν θα είναι εκτεθειμένα μέχρι να πληκτρολογήσετε το συνθηματικό (αν είναι ενεργοποιημένο) και να επιλέξετε να θεωρείται αξιόπιστος ο συνδεδεμένος υπολογιστής ή η συσκευή.

Αν επιλέξετε να μην θεωρείται αξιόπιστος ο συνδεδεμένος υπολογιστής, μπορείτε να φορτίσετε τη συσκευή σας, αλλά ο συνδεδεμένος υπολογιστής δεν θα έχει δυνατότητα πρόσβασης σε περιεχόμενο στη συσκευή σας.

Αν πατήσετε “Αξιόπιστος”, ο υπολογιστής θα θεωρείται αξιόπιστος μέχρι να αναιρέσετε αυτήν την επιλογή για όλους τους υπολογιστές ή να σβήσετε τη συσκευή. Αν πατήσετε “Να μη θεωρείται αξιόπιστος”, αυτή η ειδοποίηση θα εμφανίζεται κάθε φορά που συνδέετε τη συσκευή σας σε αυτόν τον υπολογιστή.

Αν χρησιμοποιείτε iOS 8: Για να μην θεωρείται πλέον κανένας υπολογιστής αξιόπιστος, πατήστε Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Τοποθεσία και απόρρητο. Αυτή η ενέργεια θα επαναφέρει επίσης τις ρυθμίσεις τοποθεσίας και απορρήτου. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Ρυθμίσεις δικτύου. Αυτή η ενέργεια θα επαναφέρει επίσης τις ρυθμίσεις δικτύου.

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.