Τετραπλασιάζεται η αγορά των phablets, με το iPhone 6 Plus να κερδίζει μερίδιο 44% (Q1 2015)


By
Posted on Thursday May 7th, 2015 / 12:18

iphone-6-plus-44-percent-of-phablets-market

Η δημοτικότητα των αποκαλούμενων και ως phablets ολοένα και αυξάνεται με το μερίδιο τους στην αγορά να εμφανίζεται τετραπλάσιο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι (21% από 6%), σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε η Kantar Worldpanel ComTech.

Η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο iPhone 6 Plus, το οποίο την συγκεκριμένη περίοδο κατέχει το 44% της αγοράς των phablets. Το μεγαλύτερο μέγεθος της οθόνης φαίνεται ότι ώθησε και αρκετούς χρήστες Android να στραφούν στην αγορά iPhone (11.4%) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, ενώ ποσοστό μόλις 5.9% χρηστών iPhone αντικατέστησε τη συσκευή του με Android.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης (Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία), μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 32.4% αυτών που αγόρασαν iPhone ήταν προηγουμένως χρήστες συσκευών Android. Οι iOS συσκευές ανέβασαν το μερίδιο αγοράς τους κατά 1.8% ενώ οι Android συσκευές έπεσαν κατά 3.1% σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή: Macuser

Σχολιασμός στο forum

Tags:
Comments are closed.