Κινέζοι με ετήσιο μισθό $322-$644 αγοράζουν iPhone! Τι συμβαίνει στην Κίνα με την Apple;


By
Posted on Friday May 8th, 2015 / 11:47

iPhone-China

Οι πωλήσεις των iPhone στην Κίνα εκτοξεύονται με το σχετικό μερίδιο της Apple για το τελευταίο τρίμηνο να φτάνει στο 26,1% σημειώνοντας μία εντυπωσιακή άνοδο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο (+9,2%). Παράλληλα το ποσοστό του Android πέφτει κατά 8 μονάδες στο 72% (αν και έχουμε επισημάνει πολλές φορές πως δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε συνολικά τις πωλήσεις μεταξύ Android smartphones που κοστίζουν $100 και iPhone).

iPhone-Apple-China

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο, όπως σημειώνει αναφορά της Kantar Worldpanel, είναι πως η αύξηση των πωλήσεων iPhone στην Κίνα δεν εστιάζεται αποκλειστικά στην μεσαία και στην εύπορη τάξη αλλά και σε χαμηλόμισθους καταναλωτές:

Apple represented 25% of smartphone sales in urban China’s 2,000 to 4,000 RMBs income bracket — a 10.1 percentage point increase from the same period in 2014. (2,000 – 4,000 RMBs = $322 – $644)

Ναι σωστά διαβάσατε, το 25% των πωλήσεων smartphone στην αστική Κίνα, για χρήστες των οποίων ο ετήσιος μισθός κυμαίνεται μεταξύ $322 και $644, ανήκει στο iPhone!

Προφανώς οι Κινέζοι έχουν ξετρελαθεί με το iPhone και πρόσφατη έρευνα της China Reality Research επιβεβαιώνει τα παραπάνω δεδομένα.

Apple-iPhone-China Reality Research

Σε ερώτηση προς καταναλωτές για το τι θα έκαναν εάν είχαν στη διάθεση τους περισσότερα χρήματα το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα αγόραζε κάποια ηλεκτρική συσκευή ενώ στη συνέχεια της ερώτησης για το brand της συσκευής 68% δήλωσε πως θέλει Apple ενώ δεύτερη και με πολύ μεγάλη απόσταση ακολουθεί η Samsung με 16%.

Αν και τα δεδομένα είναι  ευχάριστα για την Apple και αφήνουν πολλές υποσχέσεις για ακόμα καλύτερα τρίμηνα από άποψη πωλήσεων και ανάπτυξης του ποσοστού αγοράς, εντούτοις μας αφήνουν με έναν πικρό προβληματισμό σχετικά με τον καταναλωτικό εθισμό μίας μεγάλης μερίδας ανθρώπων.

Η άποψη σας; Αφήστε το σχόλιο σας στο forum.

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.