Χρήση iPhone με Android Wear συσκευές όπως π.χ το Moto 360 [ΟΔΗΓΟΣ]


By
Posted on Saturday May 16th, 2015 / 19:06

iPhone-Moto-360-Android-Wear

Ο χρήστης Panagiotis Mouzakis (aka PanosMouz στο iPhoneHellas forum) μας ενημερώνει μέσα από έναν αναλυτικό οδηγό το πως μπορούμε να συνδέσουμε Android Wear συσκευές όπως π.χ το Moto 360 με το iPhone μας:

Με την εμφάνιση των Smartwatch, πολλοί αποκτήσαμε την επιθυμία να έχουμε ένα.

Το πρόβλημα ήταν ότι αρχικά δεν υπήρχαν πολλά Smartwatches που να δουλεύουν με Apple συσκευές (βλ. Pebble, Kookoo). Όσον αφορά το Apple Watch, παρότι έχει κυκλοφορήσει εδώ και 1,5 μήνα σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού, η απόκτηση του είναι ιδιαίτερα δύσκολη ενώ και ο χρόνος παράδοσης για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή φτάνει στον Ιούλιο.

Στην επιθυμία μου να αποκτήσω ένα Smartwatch που να δουλεύει με το iPhone μου, και μετά την ιδιαίτερα θετική εμπειρία που είχα με το πρώτο Galaxy Gear σε συνδυασμό με το τότε Note 3 μου, μπήκα στη διαδικασία να ψάξω αν είναι δυνατόν να συνδέσω κάποια συσκευή με Android Wear με το iPhone.

Μετά απο λίγο ψάξιμο διαπίστωσα οτι αυτό είναι εφικτό σε έναν αρκετά ικανοποιητικό βαθμό (τουλάχιστον για εμένα), ενώ σύντομα λέγεται ότι θα υπάρξει και επίσημη υποστήριξη από την Google για iOS.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως θα συνδέσουμε μια Android Wear συσκευή με την iOS συσκευή μας, καθώς και ποιες λειτουργίες θα μας προσφέρει αυτός ο συνδυασμός.

Θα χρειαστούμε:

  • Μια iOS συσκευή (iPhone – iPad)
  • Τη συσκευή Android Wear που επιλέξαμε (στην περίπτωση μας, το Moto 360)
  • Μια συσκευή με Android 4.4 KitKat και πάνω (καλό είναι να είναι μια συσκευή καθαρή και σεταρισμένη με το δικό μας λογαριασμό Gmail , αλλά και κάποια συσκευή φίλου μας κάνει σε περίπτωση που δεν μας ενδιαφέρει η λειτουργία offline μουσικής από το Smartwatch απευθείας σε Bluetooth ακουστικά)

iPhone+moto360

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της iOS συσκευής, κατεβάζοντας από το App Store την εφαρμογή BLE Utility

Στη συνέχεια, παίρνουμε την Android συσκευή. Κατεβάζουμε από το Play Store την εφαρμογή Android Wear και συνδέουμε την συσκευή μας με το Smartwatch ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη (καλό είναι στο Smartwatch να έχει γίνει επαναφορά ρυθμίσεων πρώτα).

Αφού κάνουμε λοιπόν Pair τις 2 Android Συσκευές πηγαίνουμε πάλι στο Play Store στο κινητό και κατεβάζουμε την εφαρμογή Aerlink: Wear Connect for iOS η οποία στη συνέχεια θα μας επιτρέψει να κάνουμε Pair την iOS συσκευή μας με το Smartwatch.

Η συνέχεια του αναλυτικού οδηγού του Panagioti Mouzaki aka PanosMouz, στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.